"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Semih Esen: “Spor turizmine katkıda bulunmayı hedefledik”

  • 17 Temmuz 2023
Başkan Semih Esen, Konyaaltı Belediyesi’nin turizme yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Göreve geldiğimiz 2019 yılından bu yana ilçemizin turizmini geliştirmeye yönelik birçok çalışmaya imza attık. Projelerimizi uluslararası olacak şekilde hazırladık. İlçemizin turizm yelpazesi oldukça geniş (deniz turizmi, tırmanış, kayak, doğa yürüyüşü vb.). Biz de ilçemizi hem yurtiçinde hem de yurtdışında en iyi şekilde tanıtmak için gayret gösteriyoruz. Özellikle spor turizmine ağırlık verdik, satranç turnuvası, ultra maraton, yüzme yarışı ve plaj hentbolu gibi uluslararası büyük organizasyonlar düzenledik. Düzenlediğimiz her organizasyona yurtdışından binlerce sporcu katıldı. Konyaaltı Belediyesi Antalya Ultra Maratonu’nu bu yıl üçüncü kez düzenleyeceğiz. Profesyonel sporculara yönelik olan maraton, 5-12-31-85 kilometre koşu, çocuk koşusu ve pati-run koşusu olmak üzere altı etaptan oluşuyor. Önceki yıl düzenlediğimiz maratona 35 ülkeden 1.500 sporcu katıldı. Sporcular, aileleriyle birlikte geldi, ilçemizi yurtdışından gelen binlerce insana tanıttık. Sporcular parkur boyunca denizden dağlara, kayak merkezinden kaya tırmanışı bölgesine kadar birçok yeri koşarak keşfetme fırsatı yakalıyor.

İlçemizde kaya tırmanışı yapılan bir bölge var: Geyikbayırı. Her yıl dünyanın dört bir yanından gelen, heyecan arayan sporcular Geyikbayırı’nda kaya tırmanışı yapıyor. Biz de bölgedeki tesisleri yenilemek, daha konforlu hâle getirmek için çalışmalar yapıyoruz. Bu sayede turistler dinlenebiliyor, konaklayabiliyor ve temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Önemli organizasyonlarımızdan biri, Konyaaltı sahilinde gerçekleştirdiğimiz Konyaaltı Belediyesi An-Aqua Swimming Race. Yarışmaya yurtiçinden ve yurtdışından 500’den fazla sporcu katıldı. 1.5, 3 ve 6 kilometrelik parkurlar düzenledik. Sporcular, Akdeniz’le Toros Dağları’nın manzarası eşliğinde yarış heyecanı yaşadı. Avrupa Plaj Hentbolu 2023 Finalleri’ne ev sahipliği yaptık. Üç gün süren turnuvada, 14 kadın ve 14 erkek hentbol takımı mücadele etti. Turnuvaya 500’ün üzerinde sporcu katıldı. Etkinlikte ülkemizi belediyemizin hentbol takımları temsil etti. Zekâ sporlarına da ev sahipliği yapıyoruz. Konyaaltı Belediyesi Uluslararası Satranç Turnuvası düzenliyoruz. Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlediğimiz satranç turnuvasına 1.000’den fazla sporcu katıldı. Farklı seviyelerde düzenlediğimiz turnuvaya yurtdışından katılım yoğun oldu. Spor turizmine katkıda bulunmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz, ilçemizin güzelliklerini dünyaya tanıtmak ve bilinirliğini artırmak. Bu konuda üzerimize düşeni yaptığımıza inanıyorum. İlçemizin turizm yelpazesini mümkün olduğunca geniş tutmaya çalışıyoruz. Çünkü 12 ay boyunca turistlerin uğrak yeri olan bir ilçe olmak istiyoruz.

Önümüzdeki dönemde de turizme yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yeni projeler de hazırlıyoruz. Özellikle konaklama ve ulaşım çalışmaları yapacağız. Bölgemize has yemekleri tanıtacağız. Bunun için protokoller imzaladık. Antalya’da gastronomi turizmini de geliştirmek istiyoruz. Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili bir protokol imzaladık, bu kapsamda yeni projeleri hayata geçireceğiz. Her projemizi titizlikle hazırlıyoruz, hizmet kalitesinden ödün vermiyoruz.


Önerilen Haberler