"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Şükrü Sözen: “Gençlerin sosyalleşmesini sağladık”

  • 17 Temmuz 2023
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen Belediye Gazetesi’nin sorularını cevaplandırdı.

Haydi Gençler Kampa Projesi’nden bahseder misiniz? Projenizin amacı nedir?

ŞÜKRÜ SÖZEN:
Manavgat’ta 106 mahalle var. Bu mahallelerin 78’i kırsalda. Kırsal mahallelerde yaşayan gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerden, gezilerden yararlanması gerektiği düşüncesiyle yola çıktık. Kırsal mahallelerdeki 14-19 yaş arasındaki öğrencilerin yaşıtlarıyla eşit haklardan yararlanmasını, etkinliklere katılmasını hedefledik. Belediyemizin kız ve erkek öğrenci misafirhanelerinde beş gün boyunca öğrencileri ağırlamayı, onlara güzel bir tatil sunmayı amaçladık. Proje beş yıldır devam ediyor. Gençler de projeden oldukça memnun.



Projenin hazırlık süreci, kapsamı, içeriği, hedef kitlesi, bölgeye ve Manavgat’a katkısı hakkında bilgi verir misiniz?

ŞÜKRÜ SÖZEN
: Kırsal mahallelerdeki muhtarlarla iletişim kuruyoruz, kampa katılacak gençleri belirliyoruz. İlçemiz sınırlarında yaşayan gençlere öncelik tanıyoruz. Basın ve sosyal medya aracılığıyla projenin duyurusunu yapıyoruz, geniş kitlelere ulaşıyoruz. Ön başvurunun ardından gençleri kampa davet ediyoruz. Kamp tarihi geldiğinde kampa giriş sürecini başlatıyoruz. Kampa giriş yapıldıktan sonra belediyemizin hizmet alanlarını gençlere tanıtıyoruz, Manavgat Belediyesi Aile Eğitim Merkezi’nde tanışma ve kaynaşma etkinliği düzenliyoruz. Daha sonra öğrencileri misafirhanelere götürüyoruz, hep birlikte yemek yiyoruz, açık havada film izliyoruz. Gençlerin beş gün boyunca sosyalleşmesini sağlıyoruz. Kamp boyunca su oyunları etkinlikleri düzenliyoruz. Gençler, belediyemizin plajlarında deniz keyfi yapıyor, Side Antik Kenti, Manavgat Şelalesi ve Kent Müzesi gezisine katılıyor, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki tiyatro oyunlarını izleyebiliyor. Side Gençlik Merkezi’nde tişört boyama etkinliğine de katılıyorlar, belediyemize ait Boğaz Otel’in bahçesinde mangal keyfi yapıp, denize giriyorlar. Gençler için sahilde gitar dinletisi ve müzik etkinliği de düzenliyoruz. Bu etkinlikler sayesinde gençler çok mutlu oluyor, arkadaşlarıyla kaynaşıyor, unutulmaz dostluklar kuruyor, ilçemizi de daha yakından tanıyor. Projenin amacına ulaştığına inanıyoruz. Projenin ilçemize katkısı büyük. İyi eğitimli, sosyal, iletişim kurabilen gençlerin Manavgat’a katkısı olacağına inanıyoruz.



Projeyi planlarken bütçe, yatırım, kaynak ve mevzuat açısından herhangi bir zorluk yaşadınız mı? Yaşadıysanız bu zorlukları aşmak içi hangi çalışmaları yaptınız?

ŞÜKRÜ SÖZEN
: Projelerimizi hayata geçirirken zorluklar yaşayabiliyoruz. Ekonomik kriz, belediyelerin de işini zorlaştırıyor. Bu projemizi hayata geçirirken zorluk yaşamadık. Belediyemizin öz kaynaklarıyla, uzman eğitimcileriyle, konaklama mekânlarıyla projeyi hayata geçirmek işimizi kolaylaştırdı. Kamp programı yaz mevsimine denk geldiği için kız ve erkek misafirhaneleri kapasite açısından uygundu. Gezi programlarında yine belediyemizin imkânlarını kullandık. Manavgat halkı da gençleri ağırlama sürecinde bize destek oldu. Manavgat halkına teşekkür ediyoruz. Projeyi her yıl geliştireceğiz. Gençler için düzenlenen etkinliklere katılmaya gayret ediyoruz. Gençlerle bir arada olmak bizi de rahatlatıyor. Onların yüzündeki mutluluğu görmek bizi de mutlu ediyor.


Önerilen Haberler