"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Ercan Özalp: “Vize’nin turizm potansiyelini ortaya çıkardık”

  • 24 Temmuz 2023
Başkan Ercan Özalp, Vize Belediyesi’nin turizme yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

İnce Koru Mesire ve Kamp Alanı’nı düzenleme çalışmalarını tamamladık, ilçemizin turizm potansiyelini ortaya çıkardık, ilçemize gelen ziyaretçilere yeni bir konaklama alanı sunduk, ilçemizde yaşayan vatandaşların yaşam kalitesi yükseltmeyi hedefledik. Proje kapsamında 42.016 metrekarelik alanı düzenledik, mevcut binaları yeniledik.  Alana yeni alanlar ve çok amaçlı salon eklemek için proje hazırladık, çadır kampı için alan oluşturduk, çadırların ihtiyaçlarını karşılamak için bu alana elektrik ve su hattı çektik.

Belediyemiz, Bulgaristan’ın Sredets Belediyesi’yle kardeş şehirdir. Türkiye-Bulgaristan İnterreg IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında Sredets Belediyesi’yle yol yapım projesi hazırladık. İlçemizin tarihî ve turistik noktalarına ulaşımı sağlayan güzergâh üzerinde gerçekleştirilen projenin amacı, doğal, kültürel, tarihî mirastan ve altyapıdan daha iyi faydalanmak, sınır ötesi işbirliğiyle sürdürülebilir turizm ağını genişletmek. AB projeleri dahilinde çalışmalarımız hızla ilerliyor. Türkiye-Bulgaristan İnterreg IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı çerçevesinde Tabakhane Deresi’yle ilgili çalışmaları tamamladık. Dere yatağını temizledik, biriken çöpleri topladık, çöplerin su akışını engellemesi nedeniyle yaşanan taşkınların önüne geçtik. Ayrıca bisiklet ve yaya yolu oluşturduk. Böylece ilçemizde yaşayan vatandaşlara ve ilçemize gelen turistlere sağlıklı, temiz ve güvenli bir yeşil alan kazandırdık.

Haliçi bölgesinde ve Kale Mahallesi’nde konumlandırdığımız satış stantlarında yerel üreticilerin ürettiği yöresel ürünleri satışa sunuyoruz. Vize, Trakya’nın en eski yerleşim yerlerinden biri. Bu nedenle yöresel ürünleri satışa sunduğumuz stantları açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yerel üreticiler, stantlara ücret ödemeden ürünlerini satabilecek. Tüketiciler de sağlıklı ve temiz ürünlere ulaşabilecek. Bu sayede Vize’nin çalışkan üreticilerine sosyo-ekonomik açıdan katkıda bulunacağız, ilçemizi tanıtacağız, yerel kültürün korunmasına ve gelişmesine katkıda bulunacağız.


Önerilen Haberler