"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Mustafa Geyikçi: “Finike’nin turizm değerlerine sahip çıktık”

  • 24 Temmuz 2023
Başkan Mustafa Geyikçi, Finike Belediyesi’nin turizme yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

2019 yerel seçimlerinden bu yana turizmin her zaman destekçisi, farklı kültürlerle diyalog çalışmalarının öncüsü olduk. Erasmus programları kapsamında İtalya, Almanya, Polonya, Romanya, Makedonya ve Bulgaristan’dan gelen öğrencileri ve öğretmenleri ilçemizde ağırladık, Finike Kültür Evi, Şekerci Han gibi ilçemizin güzide kültür merkezlerini tanıttık, Finike’nin kültürel mirası ve tarihî güzellikleri hakkında fikir alışverişinde bulunduk. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Gürcistan, Bulgaristan ve Kazakistan’dan gelen halk oyunları ekibini vatandaşlarla buluşturduk, ülkemize özgü halk oyunlarını ve yerel dansları tanıttık.

Cittaslow’a dahil olduk. 21 sakin kentle iletişim kurmaya, kültürel paylaşıma, ortak çalışmalara ve ziyaretlere devam ediyoruz. İtalya’nın Reszel kentindeki Cittaslow Yönetim Kurulu üyeleriyle, paydaşlarıyla temaslarda bulunuyoruz, Finike turizmini değerlendirmek ve geliştirmek için toplantılar yapıyoruz. Kardeş şehirlerimiz Mosbach ve KKTC İskele Belediyesi’yle karşılıklı ziyaretlerimiz sürüyor. Mosbach Belediye Başkanı Julian Stipp ve beraberindeki heyeti, İskele Belediyesi meclis üyeleri Ahmet Orun, Mürsel Altuntaş ve Seymen Yılmaz’ı ilçemizde ağırladık, iki ülkeyle dostluğumuzu ve ilişkilerimizi pekiştirdik.

Finike Festivali’ni ve Kabotaj Bayramı etkinliklerini geleneksel hâle getirdik. Her kitleye hitap eden ücretsiz halk konserleri düzenledik. Sosyal ve kültürel belediyeciliğe önem verdik. Altın Portakal Plaj Voleybolu Turnuvası ve Altın Portakal Futbol Turnuvası düzenledik, yerli katılımcılarla Rus katılımcıların mücadelesini izledik, dostluk ve kardeşlik mesajı verdik.

Dünya standartlarına uygun mavi bayraklı Gökliman Plajı’nda, sahil şeridinde ve masmavi koylarda binlerce yerli ve yabancı turisti ağırladık. Turizmi geliştirmeyi ve Finike’yi turizm sektöründe hak ettiği yere getirmeyi amaçlıyoruz. İlçemizin doğasına, denizine ve yöresel lezzetlerine sahip çıkıyoruz, uluslararası platformlarda ilçemizin adını duyurmak ve diğer ülkelerle iletişimimizi artırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.


Önerilen Haberler