İstanbul’da kentsel dönüşüm için Büyükşehir Belediyesi çalışıyor

• 24 Temmuz 2023
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 14 yıldır çözülemeyen kentsel dönüşüm sorununu çözüme kavuşturdu. Belediye meclisinin oybirliğiyle aldığı karar sayesinde Sarıyer Ayazağa’da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun teklifiyle, belediye meclisinin kararıyla Sarıyer Ayazağa’da imar planları tamamlanan 85 parseldeki yüzlerce hak sahibi tapularını alacak. Ayazağa Mahallesi’nde tapusunu alacak hak sahiplerinin işlemleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Emlak Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan 23.000 metrekarelik parsel üzerindeki binalar için hasılat paylaşımı ve kat karşılığı sözleşme yapılacak, depreme dayanıklı yeni konutlar inşa edilecek.