İzmit Belediyesi’nde hasat sevinci

• 24 Temmuz 2023
İzmit Belediyesi, “Yerel Buğdayı Destekleme” projesi kapsamında Kozluca Köyü’nde toprakla buluşturduğu Nusrat cinsi buğdayın hasadını gerçekleştirdi.

İzmit Belediyesi, tarımsal kalkınma hedefiyle çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda yıllarca boş bırakılan araziler üretime açıldı. Geçtiğimiz yıl kasım ayında toprakla buluşturulan Nusrat cinsi buğdayın hasadı gerçekleştirildi. İzmit Belediyesi, Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, toplam 63 dönümlük araziye Nusrat cinsi buğday ekmişti. Yerel buğday tohumu kullanımını ve verimliliğini artırmak amacıyla çalışmalarına devam ettiklerini belirten İzmit Belediyesi Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, ürettikçe paylaşacaklarını ifade etti.