"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Mesut Ergin: “Sürdürülebilir turizmi ön planda tuttuk”

  • 24 Temmuz 2023
Başkan Mesut Ergin, Ayvalık Belediyesi’nin turizme yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Ayvalık, tarihî, kültürel ve doğal güzellikleriyle başlı başına bir hazinedir. Göreve geldiğimiz günden bu yana başarılı projeleri hayata geçirdik, geçirmeye de devam ediyoruz. Ayvalık’ta sosyal ve ekonomik refahın yükseltmek için turizmin 12 aya yayılması gerekiyor. Bu, istihdamı artıracak, Ayvalık büyüyecek ve gelişecek.

Sürdürülebilir turizmle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nden asil listeye girebilmek için yoğun bir çalışma dönemine girdik. Ayvalık, kültürel ve doğal zenginlikleriyle, mutfağıyla önemli turizm destinasyonlarından biri. Amacımız, Ayvalık’ı dünyanın gastronomik rotaları arasına eklemek. Sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle her yıl yurtiçinde ve yurtdışında fuarlara katılıyoruz, ilçemizin turizmini geliştirmek için çaba gösteriyoruz. 2020 yılında Covid-19 pandemisiyle başlayan ve tüm dünyayı etkileyen siyasal krizler ülkemizde de ekonomik açıdan sıkıntılara neden oldu. Buna rağmen ülke ekonomisini olumlu etkileyecek en önemli sektörlerden biri de turizm. Turizm sektörünü geliştirmek için belediyemizin imkânlarını seferber ettik.

Türkiye Rüzgâr Sörfü Ligi’yle Yelken Ligi’ni Ayvalık’ta gerçekleştirdik. Her yıl “Zeytin Hasat Şenliği”, kültür-sanat ve gastronomiyle ilgili çok sayıda etkinlik düzenliyoruz. İlçemizin tarihî bölgesinde kültür rotaları oluşturmak amacıyla başladığımız proje kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. “Kent ve Yaşam Kültürü”, “Gastonomi, Ölmez Ağaç ve Ayvalık Mutfağı”, “Doğa, Mimari ve Kültürel Miras”, “Turizm ve Sürdürülebilirlik” konu başlıklarıyla alanında uzman turizmcileri ve akademisyenleri bir araya getirerek “Ayvalık Vizyon Çalıştayı” düzenledik. “Sürdürülebilir Turizm Belgesi” için turizm işletmelerine destek veriyoruz. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün 2023 yılındaki “Dünyanın En Güzel Turizm Köyü” listesiyle ilgili çalışmalarımıza TGA, Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle devam ediyoruz. “Teferiç Şenlikleri”, bu yıl da yoğun ilgi gördü.

Küçükköy’den Cunda Adası’na, Ayvalık’tan Altınova’ya kadar turizm destinasyonlarının tamamında ortak akılla hareket ediyoruz. Sürdürülebilirlik, bir paydaşın kendi başına altından kalkabileceği bir girişim değildir. Bu anlayışın ülke genelinde hâkim kılınması için özel sektör ve belediye işbirliğinin yanı sıra yerel paydaşların ve sivil toplum kuruluşlarının da sürece dahil olması gerekiyor. Bu anlayışla yapılandırılacak turizm politikalarının Ayvalık’ın turizmine de katkıda bulunacağını düşünüyorum.


Önerilen Haberler