Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde “Lavanta Şenliği” heyecanı

• 24 Temmuz 2023
Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Lavanta Şenliği” düzenledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin alternatif tarım ürünlerinin yetiştirilmesi ve turizme katkıda bulunması amacıyla kurduğu Koku Vadisi’nde “Lavanta Şenliği” düzenlendi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen Lavanta Şenliği’ne, CHP Muğla İl Başkanı Hüseyin Erol, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, üretim kooperatifleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yerkesik Yeniköy muhtarı Nevike Kızıltoprak, mor renkli lavantaların mahallelerini güzelleştirdiğini ve lavanta üretimine devam ettiklerini belirtti. Kızıltoprak, lavanta üretimini başlatan ve teşvik eden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e teşekkür etti.