"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Mustafa Köleoğlu: “Alternatif turizm türlerine yoğunlaştık”

  • 24 Temmuz 2023
Başkan Mustafa Köleoğlu, Kumluca Belediyesi’nin turizme yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

2019 yerel seçimlerinde ilçemizi tarih, tarım, turizm, ticaret ve teknoloji merkezi yapma hedefiyle çalıştık ve kazandık. Kumluca, sadece tarım ilçesi olarak biliniyordu. Hedefimiz doğrultusunda yaptığımız çalışmaların ve yatırımların sonucunu alıyoruz.

Suluada, Olimpos, Adrasan ve Rhodiapolis başta olmak üzere ilçemizi ulusal/uluslararası alanda tanıtmak için Kumluca EXPO A.Ş.’yi kurduk ve tanıtım faaliyetlerine başladık. Kumluca EXPO A.Ş., ilçemizin tanıtım alanını tarım fuarcılığı, deniz turizmi, tarihî kentler, geleneksel yaşam ve gastronomi olarak belirledi.

Daha önce iki kez düzenlediğimiz Kumluca EXPO Tarım Fuarı’nı “Sağlıklı Gıdanın Başkenti Domates İhtisas Fuarı” tescilli adıyla tekrar düzenledik. Ulusal düzeyde tarımsal üretimle ilgilenen katılımcıları ağırladık. İlçemize mavi bayraklı plaj kazandırdık, mavi bayraklı plaj sayısını ikiye çıkardık. Akdeniz’in Maldivler’i olarak kabul edilen Suluada’yı uluslararası alanda tanıttık. Tarih ve denizin buluştuğu Olimpos’un sönmeyen ateşi Yanartaş’ı tercih edilebilir kıldık.

Likya Yolu’nun Kumluca etabındaki Gelidonya Feneri’nin bakım ve onarım işlemlerini tamamladık, sosyal medya tanıtımına bütçe ayırdık. Gelidonya Feneri, benzersiz manzarasıyla Likya Yolu’nda yürüyüş yapan doğaseverlerin uğrak noktası hâline geldi. Antik kentlerle ilgili tanıtım çalışmaları yaptık, alternatif turizm destinasyonlarına iki durak ekledik. Olimpos, 2023 yılında ziyaretçi rekoru kırdı. Olimpos Geleneksel Yaşam Alanı’nda temsili “Yörük Göçü Kortej Yürüyüşü” yapılmasını sağladık, uluslararası ziyaretçilerin katılımını teşvik ettik.

Gastronomi turizmi son yıllarda önem kazandı. Antalya’nın meşhur piyazı ilçemizde yetişen Beydağı fasulyesinden yapılıyor. Beydağı Fasulyesi Festivali’nin üçüncüsünü düzenleyeceğiz. Yöremize özgü keşkek yemeğini tanıtmak için Keşkek Şenliği’nin de üçüncüsünü düzenleyeceğiz. Topak kızartma, ince patlıcan yemeği, arabaşı çorbası ve kabak tatlısı gibi lezzetlerin tanıtımına da önem veriyoruz.

İlçemizin marka değerini artıracak, geniş kitlelere ulaşacak tanıtım çalışmalarını Kumluca EXPO bünyesinde yapıyoruz. Kumluca EXPO, turizm, fuar, tanıtım ve organizasyon alanındaki ihtiyacı karşıladı, Kumluca’yı bilinir ve tercih edilir kıldı.


Önerilen Haberler