"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Ömer Günel: “Yeni dünyanın turizm anlayışına öncülük etmeyi amaçladık”

  • 24 Temmuz 2023
Başkan Ömer Günel, Kuşadası Belediyesi’nin turizme yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Kuşadası, Türkiye’de turizmin başladığı, 1960’lı yıllardan itibaren ekonomisini turizm üzerine kuran bir ilçe. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren çalışmalarımızı “modern ve estetik bir turizm ilçesi” yaratma hedefiyle sürdürüyoruz. Bu nedenle altyapı ve üstyapı çalışmaları yaptık. Gerek kruvaziyer yolcularının gerekse diğer konuklarımızın sıklıkla ziyaret ettiği merkezi bölgeleri ve turistik çarşıları kısa sürede yeniledik. Turizmi çeşitlendirmeyi ve 12 yıla yaymayı hedefledik. Ekoturizm, kültür turizmi, termal sağlık turizmi gibi alanları geliştirmek için çalışmalarımızı sürdürürken pandemi gerçeğiyle karşı karşıya kaldık. Pandemiyle birlikte değişen alışkanlıklar ve yaşam tarzları doğrultusunda “yeni dünyanın turizm anlayışına” öncülük edecek yatırımlar üzerinde çalışmaya başladık. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz projelerin başında “Ada Camping Kamp ve Karavan Alanı” projesi geliyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Davutlar Sevgi Plajı’nda açtığımız Ada Camping, ilçemizin turizmine yeni bir soluk getirdi.

Önemli diğer bir projemiz Kampinova’nın temelini attık. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Habitat Derneği işbirliğiyle hayata geçireceğimiz Kampinova projesiyle ilçemizi “dijital göçebeler” için bir çekim merkezi hâline getireceğiz. Ayrıca bölgemizdeki termal kaynakları turizmde etkin kullanarak sağlık turizmi alanında da ilçemizi ön plana çıkarmak amacıyla yatırım yapıyoruz.

Ulusal/uluslararası turizm pazarında Kuşadası’nın marka destinasyonlardan biri olması için etkin ve verimli tanıtım çalışmaları yapıyoruz. 2019 yılından bu yana sürdürdüğümüz tanıtım çalışmaları kapsamında yedisi yurtiçi, yedisi yurtdışı olmak üzere 14 turizm fuarına katıldık. Fuarlarda açtığımız Kuşadası stantlarında 100.000’den fazla ziyaretçi ağırladık. 2019 yılının Mayıs ayında kruvaziyer sektörünün küresel ölçekteki en büyük kuruluşu Akdeniz Kruvaziyer Limanları Birliği’nin (MedCruise) genel kuruluna ev sahipliği yaptık. 120 sektör temsilcisine Kuşadası’nı tanıttık. Bu yıl, ABD’de Seatrade Cruise Global Miami Fuarı’na katıldık, dünyanın önde gelen kruvaziyer şirketleriyle temaslarda bulunduk.

Dört yıldan bu yana sürdürdüğümüz tanıtım çalışmalarıyla ilçemizdeki otellerin doluluk oranı %90’ın üzerine çıktı. 2022 yılı turizm sezonunu 1 milyon 800 bin konaklamalı turist, 450 kruvaziyer gemi seferi ve 600.000’den fazla kruvaziyer yolcusuyla tamamladık. 2023 sezonunu ise, 2 milyon 500 bin konaklamalı turist, 600 kruvaziyer gemisi ve 1 milyonun üzerinde kruvaziyer yolcusuyla tamamlamayı hedefliyoruz. Bu hedefe ulaşacağımıza inanıyorum.

İlçemize “Türk Kahvesi Evi”, “Porselen Bebek Müzesi”, “Deniz Tarihi Müzesi”, “Mineral-Fosil Müzesi” gibi yeni kültürel rotalar ve merkezler eklemeye, kaliteli kültür-sanat etkinlikleri düzenlemeye devam ediyoruz. Temmuz ayının sonunda Kuşadası Sokak Festivali’ni, eylül ayında da Altın Güvercin Beste Yarışması’nı bir kez daha ilçemizle buluşturmak içim çalışmalarımızı sürdürüyoruz.


Önerilen Haberler