200 yıllık tarihiyle Feshane yeniden hizmette

• 3 Temmuz 2023
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 200 yıllık tarihî yapı Feshane’yi “Artİstanbul Feshane” adıyla yeniden hizmete sundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür Varlıkları Dairesi Başkanlığı’na bağlı İBB Miras ekipleri, kentin kültür-sanat yaşamına değer katacak yeni bir restorasyonun ilk etabını tamamladı. Yaklaşık 200 yıllık tarihî yapı Feshane, İBB Miras ekiplerinin titiz çalışmaları neticesinde “Artİstanbul Feshane” adıyla yeniden hizmete sunuldu. “Artİstanbul Feshane”, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve kalabalık davetli topluluğunun katılımıyla sanatseverlere kapılarını açtı. Açılışta, en genç sergi sanatçısı sıfatıyla Maria Rose, sanat eleştirmeni, yazar ve çağdaş sanat küratörü Beral Madra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu birer konuşma yaptı.