"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Adil Kırgöz: “Mavi bayraklı plaj sayısını artırdık”

  • 3 Temmuz 2023
Başkan Adil Kırgöz, Dikili Belediyesi’nin çevreyi korumaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

2019 yerel seçimlerinden sonra “Doğası Temiz, Modern Bir Dikili” hedefiyle çalışmaya başladık. İlçemizin estetiğini ön planda tutuyoruz, denizin mavisiyle doğanın yeşilini bir araya getiren yeni yaşam alanlarını Dikili’ye kazandırıyoruz. Çevre dostu projemiz kapsamında 5.900 metrelik bisiklet yolunu hizmete sunduk.  Sağlıklı yaşam, sürdürülebilir çevre için sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyoruz, bisiklet kullanımını özendiren etkinliklere öncülük ediyoruz.

Dikili’nin plajlarına üç mavi bayrak daha kazandırdık, mavi bayraklı plaj sayısını altıya çıkardık. “Mavi-Yeşil Çevre Etkinliği” adıyla sahil, koy, deniz, kıyı temizliği yapıyoruz. Dünya Çevre Günü’nde farkındalık oluşturan etkinlikler düzenliyoruz. İlçe genelinde kâğıt, plastik, cam vb. atıkların toplanması geri dönüşüm noktaları oluşturduk. Okullarda, işyerlerinde atık pil toplama kampanyaları düzenliyoruz. Kış mevsiminde kömür satışı yapan işletmelerin izin belgelerini, katı yakıt satış kayıt belgelerini kontrol ediyoruz. İklim krizi ve küresel ısınma hem çevreyi hem de yaşamımızı olumsuz etkiliyor. Çevre sorunlarının çözümünde sürdürülebilir kalkınma amaçları önemli rol oynuyor.

Fosil yakıt kullanımını azaltmak ve yenilenebilir enerji kaynaklarını yaygınlaştırmak amacıyla güneş enerjisi santrali kurmak için çalışmalara başladık. İller Bankası aracılığıyla Dünya Bankası’nın kredi listesine girişimiz onaylandı. Kredilerin açılmasını ve protokolün imzalanmasını bekliyoruz. Projeyi hayata geçirdiğimizde belediyemizde yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılmasını sağlayacağız. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için denizi ve doğayı koruyacak projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.


Önerilen Haberler