Burhaniye Belediyesi, sivrisinek popülasyonuyla mücadele ediyor

• 3 Temmuz 2023
Burhaniye Belediyesi, Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı İlaçlama Birimi, sivrisinek ve haşereyle mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Burhaniye Belediyesi, Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı İlaçlama Birimi, standart ilaçlama yöntemleriyle ulaşılamayan dere ve bataklık benzeri yerlere insansız hava aracıyla ulaştı, insan eliyle ulaşılamayacak sulak bölgeleri ilaçladı. Bu kapsamda Ali Çetinkaya Mahallesi’ndeki bataklık alanlar, Havran Çayı, Karınca Deresi ve insan eliyle ulaşılamayacak alanların tamamı ilaçlanıyor. 30 gün kalıcı çözüm sağlayan, Sağlık Bakanlığı onaylı biyosidal içerikli ilaçlarla sulak alanlarda sivrisinek üremesinin önüne geçilecek. Ekipler, yağmur suyu kanalları, menfezler, çöp konteynerleri, gübrelik alanlar, kanalizasyon sistemleri ve larva üremesinin yoğun olduğu durgun su birikintilerini larvasit ilaçlarla ilaçlamaya devam ediyor.