"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Hülya Erdem: “Biyobozunur atıklar için proje hazırladık”

  • 3 Temmuz 2023
Başkan Hülya Erdem, Ceyhan Belediyesi’nin çevreyi korumaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Çevrenin ve doğanın gelecek nesillere aktarılması gereken bir emanet olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Kentlerde yaşamı olumsuz etkileyen betonlaşma ve yanlış politikalar nedeniyle çevreyi ve doğayı korumaya özen gösteriyoruz, sorunlara çözüm bulmak ve kamuoyunu bilgilendirmek için çaba sarf ediyoruz. Gençleri doğayla buluşturuyoruz, doğa yürüyüşleri düzenliyoruz. Ülkemizin dört bir yanından gelen gençleri ve vatandaşları Ceyhan’da ağırlıyoruz. Bu kapsamda bisiklet topluluklarıyla birlikte hareket ediyoruz. Doğa yürüyüşleri, ilçemizin doğa sporlarına da ev sahipliği yapabileceğini kanıtlıyor.

Her yıl, Dünya Çevre Günü’ne özel etkinlikler düzenliyoruz, TEMA Vakfı’na fidan bağışlıyoruz. Yeşilin, doğanın, çevrenin kıymetini pandemi sürecinde bir kez daha anladık. Gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya, çevre ve doğa bırakmak görevimiz. Bu dünya hepimizin.

Biyobozunur atıklar için proje hazırladık. Proje kapsamında belediyemize katı atık dal kırma makinesi hibe edildi. Belediyemize hibe edilen makine, park, bahçe ve pazarlardan toplanan katı atıkların parçalanarak komposto hâline getirilmesine katkıda bulunuyor. Geri dönüşüme yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ceyhan Nehri’nin çevresinde iyileştirme ve yeşil alan çalışmalarına devam ediyoruz. Bölgede çevre düzenlemesi yapıyoruz, bölgeyi ağaçlandırıyoruz. Ceyhan’ı doğaya ve yaşama saygılı bir anlayışla yönetiyoruz. Ekiplerimiz, 72 araç ve 250 personelle Ceyhan’ın tüm mahallelerinde çalışıyor. Mahallelerin yol ve kanalizasyon sorunlarını çözüyoruz. Adana Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle başlattığımız çalışmaya devam ediyoruz. Mahalleleri, yaşlı vatandaşların evlerini, gider borularını temizliyoruz. Çevreyi ve doğayı korumaya yönelik etkinliklere, çalışmalara ve projelere devam edeceğiz.


Önerilen Haberler