İzmir Büyükşehir Belediyesi afetlere hazırlanmayı sürdürüyor

• 3 Temmuz 2023
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Engelsizmir Şube Müdürlüğü, İRAP (İl Risk Azaltma Planı) kapsamında afet bilinci ve engelli farkındalığı eğitimlerine başladı.

“Başka Bir Engelli Politikası Mümkün” sloganıyla engelsiz bir kent için çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, “İncinebilir Gruplara Yönelik Afet Bilincinin Geliştirilmesi” başlığı altında İRAP (İl Risk Azaltma Planı) eğitimlerine başladı. Engelsizmir Şube Müdürlüğü ekipleri, afet bilinci, engellilere yaklaşım ve tahliyede dikkat edilecek unsurlar, engelli farkındalığı konularında uzmanlaştı. İlk eğitim, AKUT işbirliğiyle Örnekköy Sosyal Projeler Yerleşkesi’nde 30’a yakın katılımcıyla yapıldı. Afet bilinci eğitimleri yaz boyunca farklı engel gruplarıyla devam edecek.