Lavanta Şöleni’ne binlerce vatandaş katıldı

• 3 Temmuz 2023
Kırşehir Belediyesi, 3. Lavanta Şöleni’ne binlerce vatandaş katıldı.

3. Lavanta Şöleni’ne katılmak için gelen vatandaşları davul-zurna ekipleri karşıladı. 3. Lavanta Şöleni’ne, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, CHP İl Başkanı Hüseyin Çakmak, Boztepe Belediye Başkanı Hüseyin Takan ve Akpınar Belediye Başkanı Şükrü Turgut ve vatandaşlar katıldı. 3. Lavanta Şöleni’nin açılış konuşmasını Kırşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdür Vekili Ahmet Uçar yaptı. Uçar, bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Kuraklığın artmasıyla birlikte lavantanın önemli bir alternatif tarım ürünü hâline geldiğini belirten Başkan Selahattin Ekicioğlu, ekonomik değeri yüksek olan lavantanın Kırşehir çiftçisi için önemli bir alternatif olduğuna dikkat çekti.