Muğla Büyükşehir Belediyesi lavanta bahçesinde bayram heyecanı

• 3 Temmuz 2023
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin lavanta bahçesi, Kurban Bayramı’nda ziyarete açıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Menteşe Yerkesik Yeniköy Mahallesi’nde 2019 yılında Koku Vadisi Projesi kapsamında hayata geçirdiği lavanta bahçesi, Kurban Bayramı’nın ikinci gününde vatandaşların ziyaretine açıldı. Lavanta bahçesi, bu yıl da yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olacak. Bahçe aynı zamanda amatör ve profesyonel fotoğrafçılar için doğal bir stüdyo. Kooperatifler ve yerli halk tarafından üretilen yöresel ürünler de lavanta bahçesinin yanındaki sosyal alanda ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor, tıbbi-aromatik bitki yağları, bitki çayları, hediyelik ürünler vatandaşlarla buluşuyor. Yöresel lezzetleri de tatma fırsatı yakalayan ziyaretçiler, sosyal medya paylaşımlarıyla mahallenin tanıtımına katkıda bulunuyor.