Selman Hasan Arslan: “Doğal kaynakları korumayı hedefledik”

• 3 Temmuz 2023
Başkan Selman Hasan Arslan, Edremit Belediyesi’nin çevreyi korumaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Doğaya duyarlı ve çevreyi koruyan bir belediyeyiz. Sürdürülebilirliği ön planda tutarak doğal kaynakları korumayı hedefliyoruz. Sıfır atıkla ilgili çalışmalara başladık, 2020 yılında “Sıfır Atık Belgesi” aldık. Geri dönüşüme önem verdik, atık getirme merkezi kurduk. Bu kapsamda öğrencilere eğitimler verdik, ilçemizin sokaklarını temizledik. İlçe genelinde geri dönüşüm uygulamalarını yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz, atıkları kaynağında ayrıştırmaya ve geri dönüştürmeye odaklanıyoruz. Vatandaşlar da evsel atıklarını geri dönüşüm kutularına bırakarak geri dönüşüme katkıda bulunuyor. Sokak hayvanları için ilçemizin belli noktalarına mamamatikler yerleştirdik, bu sayede hem sokak hayvanlarına su ve mama sağladık hem de geri dönüşüm bilincini artırdık. İlçe genelinde geri dönüşüm uygulamalarını iyileştirmek için çaba sarf ediyoruz. Doğaya verilen zararı azaltmak ve kaynakları daha verimli kullanmak için çalışmalar yapıyoruz. Sokakları, caddeleri ve diğer açık alanları temizliyoruz. Belediyemizin temizlik ekipleri, çöpleri düzenli olarak topluyor ve sokakları temizliyor. Vatandaşların farkındalığını artırmak için etkinlikler düzenliyoruz, afişler hazırlıyoruz. Temiz bir çevre için çöplerin uygun yerlere atılması ve doğaya zarar verilmemesi gerekiyor. Vatandaşların evlerinde yapılan tadilat neticesinde çıkan molozları, bahçe atıklarını topluyoruz. Yeni eğitim-öğretim döneminde öğrencilere geri dönüşüm hakkında eğitimler vermeyi, atık getirme merkezini tanıtmayı planlıyoruz. Ana arterlerdeki temizlik çalışmalarına teknolojik araçlarla devam edeceğiz. Çöplerin kaynağında ayrıştırılmasını sağlayacak çalışmalar yapmayı hedefliyoruz.