"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Yüksel Kepenek: “Çevre bilinci eğitimleri verdik”

  • 3 Temmuz 2023
Başkan Yüksel Kepenek, Honaz Belediyesi’nin çevreyi korumaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Hepimiz doğaya karşı sorumluyuz. Yaşadığımız çevreyi ve doğayı korumamız gerekiyor. Bu konuda sorumluluk almazsak daha kötü sonuçlarla karşı karşıya kalabiliriz. Kaliteli bir hayatın yolu temiz bir çevreden, yaşanabilir ortamlardan geçer.

Göreve geldiğimiz günden bu yana çevreyi ve doğayı korumaya yönelik birçok projeyi hayata geçirdik. İlçe merkezinde ve 22 mahallede geri dönüştürülebilir evsel atıkların toplanması için hanelere çöp torbaları dağıttık. Belediyemizin binalarına, resmî kurumlara, okullara atık kutuları yerleştirdik. Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, mahallelerdeki çöp konteynerlerini her gün boşalttı, toplanan çöpleri atık ayrıştırma noktalarında topladı, caddeleri, sokakları, mesire alanlarını, parkları, bahçeleri, ortak kullanım alanlarını düzenli olarak temizledi. Göl, akarsu ve dere temizliğine önem verdik. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, özellikle yaz aylarında haşereler ve sivrisinekle mücadele için ilaçlama yapıyor. Çevre Koruma ve Kontrol Birimi’nde görev yapan çevre mühendisi, ilçemizdeki okullarda öğrencilere temel çevre bilinci ve sıfır atık eğitimleri verdi.

Çevrenin ve doğanın kıymetini bilmemiz gerekiyor. Dünya çapında çevreyi koruma odaklı stratejiler belirleniyor. Doğal kaynakları korumak zorundayız. İklim krizi, sera gazları, doğal kaynakların bilinçsiz kullanımı nedeniyle gelecekte yaşayacağımız sorunlar artıyor. Önümüzdeki dönemde de çevreyi ve doğayı korumaya yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Vahşi depolama alanlarını ıslah edeceğiz. Geri dönüştürülebilir atıkları kaynağında ayrıştıracağız. Sıfır atık bilincini yükselteceğiz.


Önerilen Haberler