"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Abdullah Gürsel Uçar: “Ulusal ve uluslararası turizm fuarlarına katıldık”

  • 31 Temmuz 2023
Başkan Abdullah Gürsel Uçar, Datça Belediyesi’nin turizme yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

2019 yılından bu yana turizme yönelik etkinlikler düzenliyoruz, ilçemizin turizm potansiyelini yükseltmeyi hedefliyoruz. Kış turizmi kapsamında her yıl Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu düzenliyoruz. Maratona yaklaşık 400 yüzücü katılıyor. Yerel sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle düzenlediğimiz Datça Badem Çiçeği Festivali’ne katılım yoğun oluyor. Her iki etkinlik de turizmi geliştirmek açısından oldukça önemli.

Her yıl mayıs ayında ilçemizin doğal güzelliklerini tanıtmak ve dostluk bağlarını güçlendirmek amacıyla Akdeniz’den Ege’ye Doğa ve Dostluk Yürüyüşü düzenliyoruz, doğaseverleri ve yürüyüş tutkunlarını bir araya getiriyoruz. Kamu kurumlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde yaz aylarında amfi tiyatroda konserlere ev sahipliği yapıyoruz. Tanıtım faaliyetlerine önem veriyoruz, ilçemizin turizmini geliştirmek ve turistlerin ilçemize gelmesini sağlamak amacıyla yurtiçindeki ve yurtdışındaki turizm fuarlarına katılıyoruz. Spor turizmini de önemsiyoruz, belediyemiz bünyesinde açtığımız yaz spor okulunda su ve rüzgâr sporları, futbol ve pilates eğitimleri veriyoruz. Karia Yolu’nun ve kaya tırmanış alanlarının temizliğini, bakım-onarım çalışmalarını yapıyoruz. Hastane Altı Plajı’na mavi bayrak kazandırmak, liman, deniz ve diğer plajların temizliğiyle turizmin kalitesini yükseltmek için çaba gösteriyoruz.
 
Datça’nın yat turizmi açısından önemli bir nokta olduğunu göz önünde bulunduruyoruz, Knidos ve İskele Yat Limanı’nda bakım-onarım çalışmaları yapıyoruz. Son üç yıldır düzenlenen Loryma Cup Yelken Yarışları’nın Knidos etabı belediyemizin desteğiyle gerçekleştiriliyor. Bu etkinliklerle yat turizmini geliştirmeyi hedefliyoruz. Tarihî ve kültürel değerleri koruyoruz. Bakım-onarım çalışmalarının ardından Tarihî Hızırşah Taksiarhon Kilisesi ve Datça Demokrasi Evi’ni turizme kazandırdık. Belediyemizin Zabıta Müdürlüğü, turizm zabıtalarıyla yerli ve yabancı turistlere destek veriyor. Turizm zabıtaları, ilçemizi ziyaret eden turistlerin güvenliği ve kaliteli hizmet alması için turizm işletmelerini de denetliyor.
 
Önümüzdeki dönemde hedefimiz, turizmi geliştirmek, düzenlediğimiz etkinlikleri uluslararası alanda duyurmak ve ilçemizi turizm alanında hak ettiği konuma taşımak. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz, Datça’yı turizmin parlayan destinasyonu yapmak için çaba göstereceğiz.


Önerilen Haberler