Adana Büyükşehir Belediyesi kadına yönelik politikalar geliştirmeyi sürdürüyor

• 31 Temmuz 2023
Adana Büyükşehir Belediyesi, BM Kadın Birimi (UN Women) işbirliğiyle belediye personeline eğitim verdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi, BM Kadın Birimi (UN Women) işbirliğiyle toplumsal cinsiyet eşitliğine katılımı teşvik etmek amacıyla “Erkeklerin ve Erkek Çocuklarının Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Katılımı Eğitici Eğitimi” düzenledi. Eğitimin son oturumu, Adana Divan Otel’de atölye tasarımı olarak gerçekleştirildi. Eğitime, Adana Büyükşehir Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Ayten Dolançay, BM Kadın Birimi Çocuk Yaşta, Erken ve Zorla Evlilikler Proje Sorumlusu Ezgi Avcı, BM Kadın Birimi Çocuk Yaşta, Erken ve Zorla Evlilikler Danışmanı Nurcihan Temur katıldı. BM Danışmanı Murat Göç Bilgin, eğitici eğitiminin atölye tasarımında, “Erkeklere Nasıl Ulaşacağız?”, “Erkekleri Dönüşüme Nasıl İkna Edeceğiz?”, “Erkeklerle Erkekliği Konuşmanın Püf Noktaları, Kampanya İçeriği ve Yönteminin Belirlenmesi”, “Erkeklerle Erkekliği Konuşmanın Riskleri, Olası Dirençler, Sorunları Çözme Yolları”, “İzleme, Göstergeler Oluşturma ve Raporlama” konularında bilgi verdi, grup çalışmaları yaptı.