"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Ahmet Aras: “Çok yönlü turizm hizmetlerine odaklandık”

  • 31 Temmuz 2023
Başkan Ahmet Aras, Bodrum Belediyesi’nin turizme yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Turizmi sürdürülebilir kılmak, agro turizmi geliştirmek ve turizmin kalitesini yükseltmek amacıyla çalışmalar yapıyoruz. Çünkü turizm, Bodrum’un en önemli ve başat sektörü, diğer sektörler ise, bir anlamda turizmin destekleyicisi. Bodrum’da turizmi 12 aya yaymak için pek çok çalışmaya imza attık. Dünya ve bölge turizmine yön veren ulusal/uluslararası isimleri ilçemizde ağırladık, onlara Bodrum’un kültürel ve sanatsal hazinelerini anlattık. “Bodrum Turizm Buluşması”, “Bodrum Turizm Forumu” gibi önemli etkinlikler düzenledik. Turizm profesyonellerini ve destinasyonları buluşturan fuarlara katılıyoruz, ülkemizin ve ilçemizin ekonomisinde lokomotif görevi gören turizmi geliştirmeyi ve yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda yine dünyanın ilk beş turizm fuarı arasında yer bulan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMITT) katıldık.

Yerel işletmeleri korumayı ve ayakta tutmayı, yerel halkın sürdürülebilir turizm faaliyetlerinde aktif olmasını sağlamayı da birincil görevimiz ve sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Tarımsal kaynakların sürdürülebilirlik ilkesi doğrultusunda turistik amaçla kullanılması hedefiyle agro turizm çalışmaları yürütüyoruz. Belediyemizin Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü aracılığıyla ülkemizin farklı bölgelerinden gelen misafirlerimizi Karaova bölgesinde tarım kamplarında ağırlıyoruz, bölgenin güzelliklerini ve biyoçeşitliliğini, tarıma elverişli topraklarını tanıtıyoruz. Düzenlediğimiz şenliklerle ziyaretçileri kırsala çekiyoruz, bölge esnafının kalkınmasına katkıda bulunuyoruz. Turizmin kültürel alışveriş olduğu bilinciyle uluslararası organizasyonlara, festivallere, yarışlara ev sahipliği yapıyoruz. “The Bodrum Cup”, “Uluslararası Optimist Yarışları”, “Dragon Dünya Şampiyonası”, “Uluslararası Bale Festivali”, “Uluslararası Caz Festivali” gibi önemli etkinlikler sayesinde dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen katılımcıları ilçemizde ağırlıyoruz.

Dünyanın farklı turizm kentleriyle sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda ortak fayda sağlamak amacıyla kardeş şehir protokolleri imzalıyoruz, çeşitli bölgeleri ziyaret ediyoruz. Bu kapsamda AB üyesi Hırvatistan’ın Mali Lošinj kentiyle “kardeş şehir” olduk. Ayrıca Kosova Cumhuriyeti, Prizren Belediyesi’yle kardeş şehir protokolüne imza attık.

İlçemizde her bütçeye, her bakış açısına hitap eden turizm anlayışı söz konusu. Turizme yönelik hizmetlerde çok yönlü olmayı önemsiyoruz. Çünkü kaliteli turizm ancak iyi ve kaliteli organizasyonlarla, konaklama alternatifleriyle, nitelikli kaynaklarla oluşturulabilir. İlçemiz, dünyaca ünlü markalara, restoranlara, tesislere, lüks otellere, sahil kulüplerine ev sahipliği yapıyor. Yerel değerleri korumaya özen gösteriyoruz. Pansiyonlarıyla, kafeleriyle, lokantalarıyla, küçük balıkçı restoranlarıyla, yerel pek çok işletmesiyle ilçemize farklı bir perspektiften bakıyoruz. Bodrum, bu anlayışla turizm odağı oluyor ve göz dolduruyor. 2019 yılından bu yana yaptığımız çalışmalarla Bodrum turizmini geliştiriyoruz. Daha kapsamlı ve daha geniş katılımlı çalışmalar yapacağız. Bodrum’u bölgenin en önemli turizm merkezine dönüştürmeyi hedefliyoruz.


Önerilen Haberler