"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Çetin Akın: “Sokak hayvanları için mama ürettik”

  • 31 Temmuz 2023
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Mama Üretim Tesisi Projesi’nden bahseder misiniz? Projenizin amacı nedir?

ÇETİN AKIN:
Göreve geldiğimiz günden bu yana betona değil, insana, ilçemizde yaşayan tüm canlılara yatırım yaptık. Sosyal belediyecilik anlayışı gereği hem doğaya hem de hayvan haklarına saygılı bir belediye olduk. Sokakta yaşayan hayvanların beslenme ihtiyacını göz önünde tutarak besleme çalışmaları yaptık. “Kalbimiz Sokakta Atıyor” sloganıyla sokakta yaşayan sahipsiz hayvanların sağlıklı ve güvenli yaşaması amacıyla Manisa’daki belediyeler arasında bir ilke imza attık, Sadık Dostlar Mama Üretim Tesisi’ni kurduk. Tesiste, günlük ortalama 300 kilogram mama üretiliyor, hastanelerden, otellerden, yurtlardan, lokantalardan artan yemekleri ve ekmekleri topluyoruz, kuru mama hâline getiriyoruz. Ürettiğimiz mamalar hem geçici bakımevinde hem de sokakta yaşayan hayvanların beslenmesi için kullanılıyor.

Projenin hazırlık süreci, kapsamı, içeriği, hedef kitlesi, bölgeye ve Turgutlu’ya katkısı hakkında bilgi verir misiniz?

ÇETİN AKIN: Turgutlu Hayvanları Koruma Derneği’nin, duyarlı vatandaşların görüş ve önerilerini dinledik. Araştırma ve hazırlık sürecini tamamladıktan sonra Sadık Dostlar Mama Üretim Tesisi’ni hizmete sunduk. Sokakta yaşayan hayvanların beslenme ihtiyacını daha kolay karşılamasını istedik. Mamaların fiyatı sürekli arttığı için vatandaşların can dostlarımızı rahatça beslemesine imkân tanıdık. Ürettiğimiz mamaları vatandaşlara ücretsiz dağıttık. Bu sayede daha fazla sayıda sokak hayvanının beslenmesine vesile olduk. Projemiz, vatandaşların ve ilçemizdeki okulların ilgi odağı oldu. Mama üretim tesisine ve geçici hayvan barınağına ziyaretler arttı.

Projeyi planlarken bütçe, yatırım, kaynak ve mevzuat açısından herhangi bir zorluk yaşadınız mı? Yaşadıysanız, bu zorlukları aşmak için hangi çalışmaları yaptınız?

ÇETİN AKIN:
Projeyi planlarken bütçe, yatırım, kaynak ve mevzuat açısından herhangi bir zorluk yaşamadık.


Önerilen Haberler