Burhan Karışık: “Turizmi geliştirecek altyapı çalışmalarını tamamladık”

• 31 Temmuz 2023
Başkan Burhan Karışık, Erdek Belediyesi’nin turizme yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Göreve geldiğimiz günden bu yana turizme yönelik birçok çalışma yaptık. Erdek, Türkiye’nin en gözde tatil beldelerinden biri. Bu nedenle turizme doğrudan etki edecek ulaşım çalışmalarını tamamladık, ilçemizin yollarını yeniledik. Bakım, onarım ve kontrol çalışmalarımız devam ediyor. İlçemizi tanıtmak için turizm fuarlarına katıldık. Bölgemizin eşsiz güzelliklerinden Zeytinli Ada’nın ören yeri olması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’yla görüşmelerimiz sürüyor. Adada, dört kilise, öğrencilerin eğitim gördüğü bir manastır, vaftizhane, iki hamam, seramik pişirme fırınları ve sosyal yaşam alanları yer alıyor.

2021-2023 yılları arasında düzenlediğimiz turizm organizasyonlarını ve etkinliklerini şöyle sıralayabilirim:

•    12-13-14 Kasım 2021 ve 9-10-11 Eylül 2022 tarihlerinde Kyzikos Ultra Maratonu,
•    17-18-19 Haziran 2022’de 1. Erdek Motofest ve 16-17-18 Haziran 2023’te 2. Erdek Motofest,
•    19 Mayıs 2023’te Erdek Gençlik Festivali,
•    20-21 Mayıs 2023 tarihinde Balıkesir Triathl10 Cup Ocaklar Aquatlon etabı,
•    8 Temmuz 2023’te Erdek Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu ve Topluluğu açık hava konseri.
Her yıl 23 Ağustos’ta tarihinde İçişleri Bakanlığı izniyle, belediyemizin ev sahipliğinde Kirazlı Manastırı’nda ortodoks ayini gerçekleştirilmektedir.