"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Celal Alper İbaş: “Avanos’un turizm potansiyelini geliştirdik”

  • 31 Temmuz 2023
Başkan Celal Alper İbaş, Avanos Belediyesi’nin turizme yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Avanos, tarihî dokusu ve el sanatlarıyla Kapadokya bölgesinin ve ülkemizin en önemli turizm destinasyonları arasında yer alıyor. Göreve başladığımız günden bu yana ilçemizin turizm potansiyelini korumak ve geliştirmek için çalışmalar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.

Avanos’un el sanatlarının tanınmasını sağlayan en önemli unsur, çanak, çömlek ve seramik üretimindeki kalite ve ustaların yeteneği. Halı dokumacılığı da bölgemizde oldukça önemli. Coğrafi özellikleri, doğal güzellikleri ve tarihî dokusu, bölgemizin turizm potansiyelini doğrudan etkiliyor. Biz de bu değerlere sahip çıkma bilinciyle hareket ediyoruz.

İlçemizin el sanatları alanında sadece ülkemizde değil, dünya çapında hak ettiği yere ulaşması ve tanınması için çeşitli projelerde görev alıyoruz. Avrupa Konseyi’nin kültür rotaları arasında yer alan ve merkezi İtalya’da bulunan Avrupa Seramik Rotası’na başvuruda bulunduk, başvurumuz kabul edildi. Amacımız, ilçemizi tanıtmak ve seramik çalışmalarını geliştirmek. Avanos Kaymakamlığı ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’yle işbirliği yapıyoruz, ülkemizden ve dünyadan birçok akademisyenin ve sanatçının katılımıyla Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu düzenliyoruz. 3. Uluslararası Avanos Kapadokya Dünya Halk Dansları Festivali kapsamında 9 ülkeden 600 dansçıyı ilçemizde misafir ettik.

Çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesinde, Zelve ve Paşabağları ören yeri, Dereyemanlı Meryem Ana Kilisesi, Çavuşin ören yeri ve Çavuşin Kilisesi de ilçemizin sınırlarında bulunuyor. Bu önemli lokasyonları hem yerli hem de yabancı turistler ziyaret ediyor.

Ülkemizde düzenlenen ulusal/uluslararası turizm fuarlarına, ilçemize fayda sağlayacağına inandığımız etkinliklere ve toplantılara katılıyoruz, ilçemizin tanıtımına katkıda bulunuyoruz. İlçemizin tanıtım unsurlarını etkin ve etkili kullanmaya özen gösteriyoruz. İlçemize gelen yerli ve yabancı turistlere her alanda en kaliteli hizmeti sunmaya gayret ediyoruz. Turizme yönelik çalışmalarımıza titizlikle devam edeceğiz.


Önerilen Haberler