"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Haluk Bozdoğan: “Gastronomi turizmi için turlar düzenledik”

  • 31 Temmuz 2023
Başkan Haluk Bozdoğan, Tarsus Belediyesi’nin turizme yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Göreve geldiğimiz günden bu yana turizme yönelik birçok çalışma yaptık. İlçemizin turizmini geliştirmek için etkinlikler, turlar, festivaller düzenliyoruz, tarihî ve kültürel mirasımızın keşfedilmesini sağlıyoruz. Yöresel lezzetlerin bilinirliğini artırmak için gastronomi turları düzenliyoruz. İlçemizi turistler için cazip bir destinasyon hâline getirmeyi amaçlıyoruz. Tarsus’un il olmasına yönelik hayata geçirdiğimiz “İl’le de Tarsus” adlı web sitesi ve uygulamalar aracılığıyla ilçemize gelen yerli ve yabancı turistlere Tarsus hakkında bilgi veriyoruz. Tarsus Müzesi, Mehmet Bal Sanat Galerisi ve Kubatpaşa Kültür Evi’nde sergiler açıyoruz, etkinlikler düzenleyerek ilçemizin tarihî ve kültürel mirasını tanıtıyoruz.

Doğa sporları etkinlikleri ve turları düzenliyoruz, turistlere doğa deneyimi sunuyoruz. Geleneksel el sanatları sergileri, konserler, tiyatro oyunları, turistik etkinlikler ve festivaller sayesinde ilçemizin kültürel ve sosyal hayatını canlandırıyoruz. “Slow Food Yeryüzü Pazarı”, yerel üreticilerin organik, doğal ve geleneksel tarım yöntemleriyle ürettikleri ürünleri doğrudan tüketicilere ulaştırıyor. Tarsus’un zengin mutfak kültürü, yerel üreticilerin ürettiği organik meyve ve sebzeler, yöresel peynirler, zeytinyağları, reçeller ve diğer geleneksel ürünler Slow Food Yeryüzü Pazarı’nda sergileniyor. Slow Food Yeryüzü Pazarı, turizme yönelik çalışmalarımızın önemli bir parçası. Ayrıca belediyemizin sosyal medyasında ve web sitesinde Tarsus’u tanıtıyoruz.  

Kubat Paşa Medresesi Tarsus Belediyesi Kültür Evi’ni restore ettik ve turistlerin ziyaretine açtık. Kubatpaşa Medresesi Tarsus Belediyesi Kültür Evi’ni 2022 yılında 103 farklı ülkeden 107.000 yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Kubat Paşa Medresesi Tarsus Belediyesi Kültür Evi, Rusya, Almanya, ABD, İtalya ve İspanya başta olmak üzere 103 farklı ülkeden turist akınına uğradı, öğrenci gruplarını ve yerli/yabancı konukları ağırladı. Kırkkaşık Bedesteni’ndeki turizm büroları, Tarsus’un turistik yerleri, etkinlikleri ve rehberli turları hakkında ziyaretçilere bilgi veriyor.



Beyaz kum plajını hizmete sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz, yerli/yabancı turistlere Tarsus’un eşsiz atmosferinde güneş, kum ve deniz keyfi yaşatmayı hedefliyoruz. Plajda, dinlenme alanları da yer alacak, deniz sporu yapmak isteyenlere imkân sunulacak. Plaj, Tarsus’u turizmde ön plana çıkaran önemli bir turistik destinasyon olacak. Turizmi geliştirmek ve ilçemizi ziyaret eden turistlere daha iyi bir konaklama imkânı sunmak amacıyla ücretsiz karavan park hizmeti veriyoruz. Turizm sektörünün gelişmesiyle birlikte karavan turizmi de önem kazandı. Karavan park, karavanla seyahat eden turistlere rahat bir konaklama alanı sunuyor. Parkın modern altyapısı sayesinde elektrik, su ve atık su bağlantısı gibi temel ihtiyaçlar karşılanıyor. Karavan parkta, sosyal alanlar, duş ve tuvalet yer alıyor.

İlçemize daha fazla sayıda turist gelmesi için turizme desteğimizi sürdürüyoruz. İlçemizin doğal güzelliklerini, tarihî ve kültürel zenginliklerini tanıtıyoruz, turizmde öne çıkan bir destinasyon olmak için çalışıyoruz. Turistlerin ihtiyaçları doğrultusunda yeni projeler hazırlıyoruz, etkinlikler düzenliyoruz. Turizme katkıda bulunmak isteyen herkesi bu çalışmalara destek olmaya ve Tarsus’u keşfetmeye davet ediyoruz.


Önerilen Haberler