İzmir Büyükşehir Belediyesi toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığı yükseltmek için çalışıyor

• 31 Temmuz 2023
İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığı yükseltmeyi hedefleyen özel bir çalışmaya imza attı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkanı Tunç Soyer’in toplumsal cinsiyet eşitliği ilkeleri ve kadın dostu kent vizyonu doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. 2021 yılında düzenlenen Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uluslararası Karikatür Yarışması’na katılan eserler arasından seçilen karikatürler, Fahrettin Altay ve Üçyol metro istasyonlarının duvarlarına mural olarak uygulandı, “Eşitlik Koridorları” oluşturuldu. “Eşitlik Koridorları”, kadınların yaşadığı sorunlara ve toplumsal eşitsizliğe dikkat çekiyor.