"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Selman Hasan Arslan: “Termal turizmde ön plana çıktık”

  • 31 Temmuz 2023
Başkan Selman Hasan Arslan, Edremit Belediyesi’nin turizme yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

1960’lı yıllarda Erdek’le birlikte turizm hareketliliğinin başladığı ilk yer olan Edremit, farklı turizm türleriyle (termal turizm, dağ ve deniz turizmi) Kuzey Ege’nin önemli turizm merkezlerinden biri. Edremit’in yerleşik nüfusu 160.000. Yaz sezonunda ilçemizin nüfusu bir milyonu aşıyor. Kara, deniz ve havayoluyla ulaşımın mümkün olduğu ilçemize Koca Seyit Havalimanı’ndan yurtdışı uçuşlarda yapılıyor. Bu sayede ilçemize gelen turist sayısı artıyor.

Edremit, Akçay, Güre ve Altınoluk kıyı bölgesi, geniş koyları, kumsalları ve mavi bayraklı plajlarıyla yaz sezonu boyunca dünyanın dört bir yanından gelen turistleri ağırlıyor. Kaz Dağları, tarih ve doğa tutkunlarına yılın her ayı farklı etkinliklerle ev sahipliği yapıyor. Edremit, jeotermal kaynaklar açısından da çok zengin. İlçemiz, modern ünitelerden oluşan kaliteli termal otel ve devre mülk tesisleriyle yılın her mevsiminde termal turizmde ön plana çıkıyor, belediyemize ait dört otel ve bir termal tesis bu kapsamda hizmet veriyor. Güre ve Bostancı Mahalleleri, termal kaynaklarla şifa dağıtıyor. Özellikle Güre Mahallesi’nde son yıllarda termal tesislerin sayısı arttı, termal turizmiyle 12 ay boyunca turist ağırlanmaya başlandı.

Türkiye’den başlayan, Avrupa’da beş ülkeyi kapsayan (Yunanistan, Tunus, Arnavutluk, İtalya ve Türkiye) Aeneas Kültür Rotası’nı hazırladık. Rota, Avrupa Konseyi tarafından kabul edildi. Bu rota, Türkiye’den başlayan ilk kültür rotası olma özelliği taşıyor. Misya Yürüyüş Yolları Projesi kapsamında Kaz Dağları’nda dört farklı yürüyüş yolu oluşturduk. İlçemizin doğal, tarihî ve kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’yla (EMITT) Travel Turkey İzmir Fuarı’na katılıyoruz. Her yıl yerli ve yabancı sporcuların katılımıyla İda Ultra Maratonu, yerli ve yabancı katılımcılarla Yorkshire Kanarya Irkı Güzellik Yarışması, ilçemizin en önemli geçim kaynaklarından zeytini ve zeytinyağını tanıtmak için MECİ Şenliği düzenliyoruz.

Üyesi olduğumuz Enerji Kentleri Birliği’nin termal turizm alanındaki yatırımlarını yakından takip ediyoruz. Antik kentiyle, müzeleriyle, tarihî ve doğal güzellikleriyle, Kaz Dağları’yla, dünyanın en kaliteli zeytinyağlarını üreten zeytin ağaçlarıyla, şifalı termal kaplıcalarıyla, mavi bayraklı plajlarıyla ön plana çıkan Kuzey Ege’nin incisi Edremit’e herkesi bekliyoruz. İlçemizi 1960’lı yıllardaki turizm merkezi olma hedefinin daha da ilerisine taşımak, turizmi 12 aya yaymak için çalışıyoruz. Turizm sektörüne yatırım yapan işletmelerle, sivil toplum kuruluşlarıyla uyum ve işbirliği içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.


Önerilen Haberler