"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Tolga Tosun: “Sürdürülebilir turizme önem verdik”

  • 31 Temmuz 2023
Başkan Tolga Tosun, Bandırma Belediyesi’nin turizme yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

İlçemizi geliştirmek ve tanıtmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu yıl 32.’sini düzenleyeceğimiz Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali, en önemli ve kapsamlı etkinliklerimizden biri. Festival, doğa, kültür ve turizm alanlarında yapılan çalışmalarla, düzenlenen etkinliklerle bölgemizi tanıtmak için çok büyük bir fırsat, sürdürülebilir turizm faaliyetlerinin teşvik edilmesi açısından da önem taşıyor. Festival süresince konserler, sergiler, söyleşiler, paneller ve konferanslar düzenliyoruz, sanatçıları ve bilim insanlarını ilçemizde ağırlıyoruz.

Bu yıl 26.’sı düzenlenen, dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMİTT) katıldık, Bandırma’nın tanıtımına katkıda bulunduk. İstanbul TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen fuar kapsamında ilçemize özgü değerleri, destinasyonları, ilçemizin tarihî ve doğal güzelliklerini tanıttık, fuarın en prestijli ödüllerinden birini, En Etkin Tanıtım Ödülü’nü kazandık.

Balıkesir’in kültürel, tarihî ve turistik değerlerini tanıtmak amacıyla düzenlenen Balıkesir Tanıtım Günleri’ne katıldık, Bandırma’yı en iyi şekilde temsil ettik. İlçemizin zengin kültürel mirasını, tarihî, turistik ve sosyal değerlerini tanıtırken en gözde stantlardan biri olduk.

Antik kent Daskileion’daki kazı çalışmalarına destek veriyoruz. Belediyemizin desteğiyle kazı çalışmaları yapılan antik kentte dünya çapında ses getiren arkeolojik buluntu ortaya çıkarıldı, pişmiş toprak künklerden yapılmış 2.500 yıllık su hattı bulundu, kente içme suyu sağlayan boru hattıyla ilgili önemli verilere ulaşıldı.

İlçemizin tarihine ışık tutmaya devam edeceğiz, turizmi geliştirecek ve sürdürülebilir hâle getirecek çalışmalar yapacağız. İlçemizin tarihî, doğal ve kültürel zenginliklerini dünyaya tanıtmak için önemli organizasyonlara katılacağız. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali gibi kapsamlı organizasyonlar aracılığıyla bölgemizin potansiyelini vurgulamayı, sürdürülebilir turizm faaliyetlerini desteklemeyi hedefliyoruz.


Önerilen Haberler