"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Alper Taşdelen: “Enerji kaynakları hakkında vatandaşları bilgilendirdik”

  • 28 Ağustos 2023
Başkan Alper Taşdelen, Çankaya Belediyesi’nin enerji kaynaklarına yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Enerji kaynaklarının verimli kullanılması için çalışmalar yürütüyoruz. Daha verimli ısıtma-soğutma sistemleri kullanılması amacıyla ofis içi klimalara kısıtlama getirdik, belediyemizin hizmet binalarında enerji tasarruflu aydınlatma sistemlerine geçiş yaptık ve binalarda izolasyon çalışmaları gerçekleştirdik. Enerji tasarrufu sağlayan sokak aydınlatmaları ve park içi aydınlatmalar kullanmaya başladık. Akıllı mobil atık getirme merkezlerinde güneş enerjisi panelleri kullanarak kendi enerjisini üreten çevreci sistemleri yaygınlaştırdık. İlçe genelindeki hizmet binalarımızda kullanmak üzere güneş enerjisi sistemleri üzerine plan ve proje çalışmalarımız devam ediyor.

Güneş enerjisiyle çalışan mobil atık getirme istasyonları, yeni çöp konteynerleri ve yeraltı çöp toplama sistemleriyle ilçe temizliğinde örnek çalışmalara imza atıyoruz. Su tasarruflu mobil jet yıkama araçlarını yaygınlaştırıyoruz. Basınçla ve az suyla temizleme özelliğine sahip olan araçları Kızılay gibi yoğun ticari bölgelerde kullanıyoruz. Konur, Karanfil ve Sakarya gibi ticari bölgelerdeki yeraltı çöp konteynerlerini düzenli olarak temizleyen araç, bir ton su kapasitesiyle hiç durmadan bir saat çalışabiliyor. Temizlik tankerlerine kıyasla su tasarrufu sağlayan yüksek basınçlı mobil jet yıkama aracı hem sıcak hem de soğuk su püskürtme özelliği taşıyor. Mobil jet yıkama araçlarının en önemli özelliği, enerji ve zaman tasarrufu sağlamasıdır. Yeni temizlik ve çöp toplama sistemleri sayesinde tasarruf ediyoruz ve çevreyi koruyoruz.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının avantajları, uygulama şartları, gerekli izinler konusunda vatandaşları bilgilendiriyoruz, yenilenebilir enerjinin kullanımını yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. 2023 yılının sonuna kadar elektrikli ev aletlerinin değiştirilmesini, cihazların stand-by modunda tutulma süresinin kısaltılmasını, termostatlı vana kullanımıyla sera gazı salımını azaltmayı hedefliyoruz.


Önerilen Haberler