"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Besim Dutlulu: “Güneş enerjisi santrallerini artırmayı hedefledik”

  • 28 Ağustos 2023
Başkan Besim Dutlulu, Akhisar Belediyesi’nin enerji kaynaklarına yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Havayı kirletmeyen, çevre dostu, yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji kaynağı olduğu için güneş enerjisini önemsiyoruz. Enerji kaynaklarına ihtiyaç ve talep gün geçtikçe artıyor. Akhisar’ın iklim koşullarını da göz önünde bulundurarak güneş enerjisi santrallerine yatırım yapmaya başladık.
İlk güneş enerjisi santralini 2021 yılının Mart ayında Boyalı Mahallesi’ndeki 20 dönümlük araziye kurduk. Temiz ve yenilenebilir enerji üreten santralde 2.880 adet panel yer alıyor ve 1.2 MW elektrik enerjisi üretiliyor. Santralden elde ettiğimiz geliri farklı alanlardaki (sosyal yardım, çocuk parkı, yeşil alan, asfalt vb.) çalışmalarımızda kullandık, kullanmaya da devam ediyoruz.  Boyalı Mahallesi’ndeki projemiz, kamu kurumları, özel şirketler, mühendis odaları ve öğrenciler tarafından örnek proje seçildi. Çevre ilçelerden gelen teknik ve meslek okul öğrencileri santrali ziyaret ediyor, mühendislerden bilgi alıyor. Çevre ilçelerdeki belediyeler de projemizi örnek aldı, güneş enerjisi santrali projeleri için girişimde bulundu.
İkinci güneş enerjisi santrali projesi için de çalışmalara başladık. Hanpaşa Mahallesi’nde 2022 yılının Mart ayında üretime başlayan 2.600 panelli güneş enerjisi santralinden 1.04 MW elektrik enerjisi elde ediyoruz. Bu iki proje sayesinde yıllık 8 milyon TL gelir elde ettik. Güneş enerjisi santralleriyle hava kirliliğini önlüyoruz, güneş enerjisinden elektrik üretiyoruz, zararlı gazların etkilerini azaltıyoruz, belediyemize ek kaynak sağlıyoruz. Güneş enerjisi santrallerinin sayısını artırmayı hedefliyoruz. Doğa dostu enerji üretimi konusunda diğer belediyelere örnek olduğumuz için mutluyuz. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.


Önerilen Haberler