"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Hülya Erdem: “Gençlere ve kadınlara katkıda bulunmayı hedefledik”

  • 28 Ağustos 2023
Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Yaşar Kemal Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezi Projesi’nden bahseder misiniz? Projenizin amacı nedir?

HÜLYA ERDEM:
Yaşamı boyunca emeği, emekçiyi önceleyen, Çukurova’nın bağrından kopup dünyaya nam salan, Türk ve dünya edebiyatına adını altın harflerle yazdıran Yaşar Kemal’in adını verdiğimiz Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezi, Ceyhanlı vatandaşlara yakışacak bir kültür merkezi olacak. Yaşar Kemal Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezi’ni kısa süre sonra açacak olmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Amacımız, gençleri geliştirmek için çalışmak ve gençleri geleceğe hazırlamak. Merkezde, gençler için kütüphane, üreten kadınlar için satış noktaları, aileler için dinlenme alanları, belediyemiz bünyesinde bir işletme yer alacak. Hizmet vermeyi ilke edinen yönetim anlayışıyla ilçemizde sosyal belediyeciliği geliştirmeye özen gösteriyoruz. İlçemizin her noktasında kültür-sanat ve spor etkinlikleri, sosyal etkinlikler düzenliyoruz. Belediyemizin kaynaklarını doğru kullanmaya, “önce insan, önce Ceyhanlı” anlayışıyla görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz.

Projenin hazırlık süreci, kapsamı, içeriği, hedef kitlesi, bölgeye ve Ceyhan’a katkısı hakkında bilgi verir misiniz?

HÜLYA ERDEM:
Ceyhan’da barışın, sevginin, kardeşliğin, birliğin ve beraberliğin yolundan asla dönmeyeceğiz. Yolumuz, adaletin, iyiliğin, güzelliğin, barışın, sevginin, huzurun, geleceğin yoludur. Çukurova ve Ceyhan topraklarında emek, bereket ve alınteri vardır. Bu nedenle Yaşar Kemal Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezi de ilçemizle özdeşleşecek. Merkez, il olma yolunda ilerleyen ilçemizin adını ön plana çıkaracak. Yaşamı emek emek büyüten Ceyhanlı vatandaşlara yakışacak bir kültür merkezini ilçemize kazandıracağız. İlçemizin adının Yaşar Kemal’le birlikte anılacak olması ilçemize katkıda bulunacak. Kültür-sanat etkinliklerinin ve kadınlara özel çalışmaların sadece Ceyhan’da değil, Adana’da ve Türkiye’de ses getireceğine inanıyorum. Merkezin hedef kitlesi, 7’den 77’ye toplumun her kesimi olacak. Tarihi, kültürü ve sanatı bir kişiye, zümreye ya da belli bir kesime indirgeyemeyiz. Üstelik, kadınların olduğu her yerde barış, sevgi, kardeşlik ve dostluk vardır.

Ceyhan’da kültürün, sanatın, sanatçıların, edebiyatın ve yazarların öneminden hareketle gençlerin bakış açısını olumlu anlamda değiştirmek için çalışıyoruz. Yaşar Kemal Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezi, gençleri geleceğe hazırlayacak, kadınlara yeni fırsatlar sunacak. Gelecek nesiller için ilçemizi en güzel yerde konumlandıracağız. Yaşar Kemal, dünya edebiyatına adını altın harflerle yazdıran büyük bir yazar. Birçok yapıtında Çukurova’dan, Anadolu’nun efsanelerinden ve masallarından yararlanan, gerçek yaşam öykülerini edebiyat dünyasına kazandıran Yaşar Kemal, Nobel Edebiyat Ödülü’ne Türkiye’den aday gösterilen ilk yazar. Yaşar Kemal Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezi, Ceyhan’ı daha da geliştirecek ve güzelleştirecek.

Projeyi planlarken bütçe, yatırım, kaynak ve mevzuat açısından herhangi bir zorluk yaşadınız mı? Yaşadıysanız, bu zorlukları aşmak için hangi çalışmaları yaptınız?

HÜLYA ERDEM:
Mevzuat açısından zorluk yaşamadık. Bütçe açısından elbette zorluklar yaşadık. Yaşar Kemal Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezi, gençlere ve kadınlara sunacağı hizmetlerle ülkemizin geleceğini de aydınlatacak. Bu nedenle projemizi önceliklendirdik. Ceyhan için gece-gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Toplumsal hayatı her yönüyle geliştirme hedefiyle en iyi hizmetleri sunmak için projelerimizi hayata geçiriyoruz. Belediyemizin kısıtlı kaynaklarına rağmen bahane üretmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışından ödün vermiyoruz. Hizmeti ilke edindik. Kadim Ceyhan’ın aydınlığına temel attık. Görevimizi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz.


Önerilen Haberler