İbrahim Palaz: “Güneş enerjisi santrali kurduk”

• 28 Ağustos 2023
Başkan İbrahim Palaz, Gönen Belediyesi’nin enerji kaynaklarına yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Dünya çapında yenilenebilir enerji kaynaklarının ön planda olduğunu, bu kaynaklardan birinin de güneş enerjisi olduğunu biliyoruz. Çalıoba Mahallesi’nde 25.200 metrekarelik alana güneş enerjisi santrali kurduk. Fortis Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından belediyemize teslim edilen santralde üretim başladı. Bu projeyle gelecek nesillerin enerji ihtiyacını karşılamayı ve çevreye verilen zararı azaltmayı hedefliyoruz. Enerji maliyetlerindeki artış nedeniyle kurduğumuz güneş enerjisi santrali sayesinde kendi enerjisini üreten bir belediye olacağız, belediyemizin bütçesine katkıda bulunacağız.