"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Mehmet Siyam Kesimoğlu: “Biyogaz üretim tesisi açtık”

  • 28 Ağustos 2023
Başkan Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli Belediyesi’nin enerji kaynaklarına yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Kırklareli Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (KIRK-KAB 1), katı atık düzenli depolama sahasında ortaya çıkan metan gazını değerlendirmek için 2018 yılında elektrik enerjisi üretim tesisini hizmete açtı. Tesis aracılığıyla çöpten elektrik üretiyoruz. Bu projeye iki buçuk yıl emek verdik. Proje serüveni Kanada’da başladı. Biyogaz üretimiyle ilgili bilgi almak, tesisi yerinde incelemek için meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte Kanada’ya gittik. Hollanda, Ukrayna ve Orta Avrupa’da ileri teknolojiyle donatılmış tesislerin nasıl kullanıldığını inceledik. Biz de kentimize böyle bir tesis kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Bu süreçte emek veren herkese teşekkür ediyorum.  On altı yıllık yap-işlet-devret modeliyle projeyi hayata geçirdik. Daha önce çöp depolamak için para ödüyorduk, şu anda çöpten gelir elde ediyoruz.

İklim değişikliği ve sürdürülebilir enerji hakkında farkındalık çalışmaları yapıyoruz, söyleşiler, paneller, doğa gezileri, bisiklet turları ve bilinçlendirme etkinlikleri düzenliyoruz. İstanbul Enerji A.Ş. işbirliğiyle hazırlanacak “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı” için protokol imzaladık. İSETAŞ’la ortak çalışmalar yapacağız. Enerji, insanlığın en büyük ihtiyacı. Yenilenebilir ve temiz enerji üretimine önem verilmesi gerekiyor. Bu da ortak akılla mümkün. Amacımız, gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak.

Önümüzdeki dönemde sürdürülebilir ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik projelerimizi hayata geçireceğiz. Bilinçlendirme ve farkındalık etkinliklerini artıracağız. Bilim dünyasından destek alacağız, kamuoyunu bilgilendireceğiz. Enerji konusunda toplumsal duyarlılık çok önemli. Çocukların geleceğe iklim krizi endişesiyle bakmasını istemiyoruz.


Önerilen Haberler