"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Mesut Ergin: “Sürdürülebilir enerjiye önem verdik”

  • 28 Ağustos 2023
Başkan Mesut Ergin, Ayvalık Belediyesi’nin enerji kaynaklarına yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Dünyanın birçok ülkesi, enerji açığını kapatmak için yenilenebilir enerji alanında alternatif arayışında. Enerjisa, BM Kalkınma Programı (UNDP) ve Sabancı Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz “Sürdürülebilir Enerji Temelli Turizm Uygulama Merkezi (SENTRUM)” projesi kapsamında Halil Başyazgan Küçükköy Cumhuriyet Kültür Merkezi’nin çatısına güneş enerjisi panelleri kurduk, aydınlatma, ısıtma ve soğutma sorununu çözüme kavuşturduk. Küçükköy’de hayata geçirdiğimiz “SENTRUM” projesi, enerji tüketimini azaltmayı, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmayı ve sürdürülebilir turizm alanında farkındalığı artırmayı amaçlıyor. Bu projeyle sadece enerji verimliliğini artırmakla kalmıyoruz, aynı zamanda sosyal, ekolojik ve ekonomik dönüşümü de destekliyoruz.

Belediyemize ait Halil Başyazgan Küçükköy Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde, Küçükköy Necmi Komili İlkokulu ve Ortaokulu’nda, Sabancı Üniversitesi Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi’nde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar kapsamında güneş enerjisi santralleriyle elektrik üreten alanlar oluşturduk. Etüt çalışmaları neticesinde bölgenin girişindeki hizmet binamızın otopark kısmında elektrikli şarj istasyonu kurduk. Bu istasyon sayesinde aynı anda iki aracın şarj edilebileceği altyapı hizmeti sunuyoruz. Sürdürülebilir yeşil destinasyon modeli çerçevesinde proje kapsamındaki uygulamaları işletmeler başta olmak üzere Küçükköy’ün her bölgesine yaymayı hedefliyoruz.

Ayvalık, korunması gereken bir ilçe. Bu nedenle sürdürülebilir enerjiye ilişkin çalışmalara özen gösteriyoruz. Rüzgâr enerjisi santralleriyle ilgili etüt çalışmaları yapıyoruz. Rüzgâr enerjisi santralleri kurmayı, kendi enerjimizi üretmeyi istiyoruz, bu konuda önemli bir aşama kaydettik. İlçemizi güneş enerjisi santrallerinden elde ettiğimiz enerjiyle aydınlatmayı planlıyoruz.


Önerilen Haberler