"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Muhittin Böcek: “Enerji tüketimini kontrol altına aldık”

  • 28 Ağustos 2023
Başkan Muhittin Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin enerji kaynaklarına yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Enerji kaynaklarının öneminin farkındayız. Enerji alanındaki politikaları ve stratejileri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Antalya’nın enerji kapasitesini iyi değerlendirmek için güneş enerjisi santrallerine yatırım yapıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana 16 adet güneş enerjisi santralini hizmete sunduk, 9.49 MW kurulu güce ulaştık. Belediyemizin ana hizmet binasının üzerine kurduğumuz güneş enerjisi santraliyle kendi elektriğini üreten ve depolayan ilk belediye olduk.

Enerji politikalarını ve stratejilerini yapılandırırken enerji güvenliğini sağlamak amacıyla farklı enerji kaynaklarına da yatırım yapıyoruz. Biyokütle santrallerine bir yenisini daha ekledik, Alanya Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’ni devreye aldık. Kızıllı Entegre Atık Değerlendirme, Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisi’nde atık ısıdan enerji üretiliyor. Manavgat Katı Atık Düzenli Depolama ve Enerji Üretim Tesisi’ne kapasite ve verim artırıcı ön ayrıştırma ve balon uygulaması eklendi. Biyokütle santrallerindeki kurulu gücü 40.36 MW’a yükselttik. Özellikle Kızıllı Entegre Tesisi, kurulu enerji gücünün 2.8 MW’lık kısmını atık ısıdan üretiyor. Tesis, bu alanda fark yarattı. Küresel ısınmanın ve iklim değişikliğinin etkilerini enerji politikalarının ve stratejilerinin merkezine yerleştirdik. Belediyemizin hizmet binalarının enerji etüdünü yaptık. Bu sayede enerji tüketimini kontrol altında tutuyoruz, israfın önüne geçiyoruz.

Küresel ısınmayı ve iklim değişikliğini göz önünde bulundurduğumuzda özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarının ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılıyor. Enerji verimliliğini ön planda tutarak belediyemizin hizmet binaları, birimleri ve tesisleri başta olmak üzere her alanda enerji verimliliğine odaklanacağız, çalışmalar yapacağız. ISO 50001 Enerji Yönetim Sistem Belgesi’ni alarak enerji performansını ve verimliliğini artıracağız, enerji tüketimini ve maliyetleri azaltacağız. Belediyemize ait binaların ve tesislerin çatılarına güneş enerjisi santralleri kuracağız, karbon salımını azaltacağız ve temiz enerji kullanım oranını yükselteceğiz.


Önerilen Haberler