Mustafa İduğ: “Solar enerjili aydınlatma sistemine geçtik”

• 28 Ağustos 2023
Başkan Mustafa İduğ, Bornova Belediyesi’nin enerji kaynaklarına yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Enerji, hayatın her alanında gerekli. Temiz ve yenilenebilir enerjinin önemi gün geçtikçe artıyor. Bu alanda önemli çalışmalar yaptık. Güneş enerjisini paneller aracılığıyla elektrik enerjisine dönüştürmek amacıyla Erzene Mahallesi’nde 300 kW’lık fotovoltaik güç sistemi kurduk, sistem yaklaşık on yıldır elektrik üretiyor. 1.250 güneş panelinin yerleştirildiği yedi dönümlük arazide kurulan sistem, ürettiği elektriği dağıtım şebekesine veriyor. Sistem sayesinde belediyemizin hizmet binalarının elektrik faturalarının beşte biri karşılanıyor, her yıl 250 ton karbon salımı engelleniyor.

Solar enerjili aydınlatma sistemi kurduk. İlçemizdeki parkları ve bahçeleri güneşten beslenen solar enerjili lambalarla aydınlatıyoruz. Bu aydınlatma sistemini ilçe genelinde yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Belediyemizin enerji ihtiyacını karşılayacak güneş enerjisi sistemleriyle ilgili büyük bir projemiz daha var. Projenin ihale sürecini tamamladık. İlçemizdeki pazaryerlerine ve Fen İşleri Müdürlüğü’nün şantiyesinin üzerine kurmayı planladığımız güneş enerjisi sistemiyle 1.500 kW’lık elektrik enerjisi üreteceğiz, hizmet binalarımızın yıllık elektrik giderini düşüreceğiz. Bilime önem veriyoruz. Enerji kaynaklarına yönelik çalışmalarda paydaşlarımızdan destek alıyoruz. İklim, çevre ve enerji alanlarında çalışmalar yapmak üzere Yaşar Üniversitesi’yle işbirliği protokolü imzaladık.