Zübeyde Hanım Konağı Kadın Yaşam Merkezi hizmete açıldı

• 28 Ağustos 2023
İzmit Belediyesi, Zübeyde Hanım Konağı Kadın Yaşam Merkezi’ni hizmete açtı.

İzmit Belediyesi, kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha fazla yer alması amacıyla hayata geçirdiği projelerine bir yenisini daha ekledi. Hacı Hasan Mahallesi, Kolaylı Sokak’ta yer alan ve “Mor Konak” olarak bilinen yapı, Zübeyde Hanım Konağı Kadın Yaşam Merkezi’ne dönüştürüldü. Merkezde, dantel sergi alanı, kadın eserleri kütüphanesi, tıbbi aromatik yağ damıtma laboratuvarı, kişisel danışma merkezi, hobi ve workshop Atölyesi, yoga alanı yer alıyor, ücretsiz psikolog ve diyetisyen hizmeti veriliyor. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “İzmit’in gurur duyacağı önemli bir merkez açtık. Bu bölgeye daha önce Atatürk ve Millî Mücadele Anı Evi’ni kazandırmıştık, şimdi de Zübeyde Hanım’ın adını bu güzel konakta yaşatacağız,” dedi.