"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Abdül Batur: “Dara düşen vatandaşlara el uzattık”

  • 25 Eylül 2023
Başkan Abdül Batur, Konak Belediyesi’nin yoksulluğu azaltmaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

İlçemizin dezavantajlı bölgelerinde hayat mücadelesi veren birçok hemşerimiz var. Pandemi ve ekonomik kriz nedeniyle vatandaşlar ve esnaf dara düştü. Bu süreç, sosyal belediyeciliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Biz de bu gerçekten hareketle sosyal hizmetlere önem verdik, hizmetlerimizi çeşitlendirdik, dezavantajlı bölgeler başta olmak üzere ilçemizin her bölgesinde vatandaşlara destek olmaya çalıştık. Örneğin, hayırsever vatandaşların desteğiyle özel kampanyalar düzenledik. Bu kampanyalar sayesinde kimi zaman hemşerilerimizin marketlerde, eczanelerde biriken borçları silindi, kimi zaman sofralarına kurban eti ulaştırıldı, çocuklara bayramlıklar alındı. Vatandaşlara ve esnafa düzenli olarak gıda kolileri dağıttık, dağıtmaya da devam ediyoruz. Belediyemizin aşevi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek ulaştırdı. Online eğitim sürecinde çocuklara tablet ve internet desteği verdik, kırtasiye malzemesi ihtiyaçlarını karşılamaya çabaladık. Çocuklar, para yüklenen Konak Eğitim Kartı aracılığıyla anlaşmalı kırtasiyelerden indirimli alışveriş yaptı.

Göreve başlar başlamaz, Sosyal Destek Merkezi’ni hizmete sunduk. İhtiyaç sahibi vatandaşlar, puan yüklenen kartlarıyla Gıda Market ve Giysi Market’ten oluşan merkezde alışveriş yapabiliyor. Konak Kadın Girişim Üretim İşletme Kooperatifi, Konaklı kadınların haklarını öğrenmesi, dayanışma içinde olması ve üretime katılması için yol gösterici oldu. Kadın istihdamını artırmayı amaçlayan kooperatif, mesleki eğitimlerle kadınların becerilerini ve yeteneklerini geliştirmesine yardımcı oluyor. Ayrıca sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyoruz, kadınların hayatına katkıda bulunuyoruz. Kooperatif çatısı altında bir araya gelen Konaklı kadınlara, el emeği ürünlerini Konak’taki satış stantlarında sergileme imkânı sunuyoruz.

İstihdama yönelik projeler de hayata geçirdik. İş dünyasıyla ortak yürüttüğümüz bu projeler kapsamında eğitim alan kursiyerler, kurs sürecinin ardından hemen işe başladı. İzmir İş Kadınları Derneği’yle (İZİKAD) birlikte hazırladığımız “İzmir Birlikte Tasarım ve Üretim Merkezi” projesi, kadınlara istihdam imkânı sundu. Proje kapsamında dikiş, overlok ve reçme makinesi operatörlüğü eğitimiyle tasarım eğitimi alan kadınlar, projeye destek veren şirketlerde işe yerleştirildi. Avrupa Birliği hibe destekli “Konak İş Eğitim Merkezi” kuruyoruz. Proje, Konaklı gençlerin nitelikli ara eleman olarak yetişmesine ve eğitim sürecinin ardından hemen işe başlamasına odaklanıyor.

Hizmet dönemimizde bize gurur veren çalışmalarımızdan biri, Konak Engelsiz Yaşam Köyü oldu. Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nde, zihinsel engelli çocuklara rehabilitasyon ve fizyoterapi hizmeti sunuyoruz, aileleri destekliyoruz. Çocukların gelişimini görmek bizi çok mutlu ediyor. Göreve gelir gelmez, 4-6 yaş arasındaki çocuklara okul öncesi eğitimi vermek için “Minikler Konağı” adını verdiğimiz kreşleri açmaya başladık. Bu kreşleri öncelikle dezavantajlı bölgelerde hizmete sunduk. Kreş hizmetiyle çocuklara ve annelerine destek oluyoruz. Gençleri ağına düşüren madde bağımlılığıyla da mücadele ediyoruz. Bu kapsamda Konak Gençlik Destek Merkezi’ni hizmete sunduk. Merkezde, çocukları koruyacak, onları bilinçlendirecek ve daha güzel bir gelecek inşa etmelerini sağlayacak çalışmalar yapıyoruz.

Konak’a Roman Kültür Merkezini kazandırdık. Bu merkezde, Roman gençlere ve çocuklara daha iyi bir gelecek sağlamak için kurslar düzenliyoruz, eğitimler veriyoruz (temel müzik eğitimi, müzik aletleri bakım-onarım), Roman vatandaşların ilgi alanlarına ve yeteneklerine yönelik çalışmalara ağırlık veriyoruz. Okuma-yazma kursları da açıyoruz, kadınlar, çocuklar ve aileler için çalışmalar yapıyoruz. Konaklı kadınların ve dezavantajlı grupların yaşadığı sıkıntıları çözmek için çalışmalar yapan, projeler üreten Kadın ve Sosyal Politikalar Merkezi’ni de hizmete sunduk. Konak’ta kadın sığınma evi açmak için hazırlıkları tamamladık, projemizi hazırladık. Önümüzdeki dönemde de sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmetlerimize devam etmeyi, hizmetlerimizi çeşitlendirerek artırmayı planlıyoruz.


Önerilen Haberler