Çetin Akın: “İnsan odaklı projeler ürettik”

• 25 Eylül 2023
Başkan Çetin Akın, Turgutlu Belediyesi’nin yoksulluğu azaltmaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Ekonomik kriz, toplumu derinden etkiliyor. Gıda ve barınma krizi, yüksek enflasyon gibi sorunlarla karşı karşıyayız. Yoksullar daha derin bir yoksulluğa itilirken, orta sınıfın da âdeta yok olduğunu ve alım gücünün azaldığını görüyoruz. Toplumun büyük bir kısmı neredeyse belediyelerin ve kamu kurumlarının sosyal yardımlarıyla ayakta duruyor. Biz de ekonomik krizin ve derin yoksulluğun etkilerini azaltmak için canla başla çalışıyoruz, halkımızın yanında oluyoruz. Bu süreçte örnek projelere ve hizmetlere imza attık. Belediyemizin Personel A.Ş. Genel Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirdiğimiz “Turgutlu Kariyer” projesi kapsamında iş arayanlara umut olduk. “İş Arayan İş Bulacak, Turgutlu’muz Kazanacak” sloganıyla ilçemizdeki işsizlik sorununa kalıcı çözüm bulmayı amaçladığımız proje dahilinde iki buçuk yılda 4.750 vatandaşın istihdam edilmesini sağladık. Projenin başladığı ilk günden bu yana 318.311 kişiye rehberlik ettik, 2.305 başvuru aldık. Belediyemizin hizmet binasında haftanın beş günü gerçekleştirdiğimiz iş görüşmeleriyle iş arayanlarla personel arayan firmaları bir araya getirdik, 465 iş görüşmesine ev sahipliği yaptık.

Eğitimin önündeki engelleri kaldırmak için projeler ürettik, ekonomik açıdan ailelerin üzerindeki yükü azaltan ve kaliteli eğitim imkânı sunan merkezleri hizmete sunduk, çocukların eğitimden mahrum kalmaması için çaba gösterdik. Turgutlu Belediyesi Eğitim Merkezi’nin (TURBEM) yanı sıra Mustafa Kemal Mahallesi’nde yapımını tamamladığımız ve okul öncesi eğitimle üç öğün yemeği ücretsiz sunarak Türkiye’de bir ilke imza attığımız Çocuk Kültür Sanat Merkezi’nde çocukların ve gençlerin eşit, kaliteli eğitim almasını sağladık. Bu projelerle gelir farkı ve sosyal farklılıklardan kaynaklanan ayrımı ortadan kaldırdık. Kadın istihdamını da gözeten projelerimiz sayesinde kadınların toplumsal yaşama daha fazla dahil olmasını sağladık. Aşevi, Hayır Merkezi ve Dosteli Merkezleri aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olduk (erzak paketi, yakacak, nakdi yardım, aceze yardımı vb.). İnsan odaklı sosyal belediyecilik anlayışını benimsedik.