Efes Sineması’nda restorasyon ve tadilat çalışmaları başladı

• 25 Eylül 2023
Söke Belediyesi’nin kamulaştırdığı tarihî Efes Sineması’nda restorasyon ve tadilat çalışmaları başladı.

Söke Belediyesi, tarihî Efes Sineması’nı kamulaştırdı ve sinemada tadilata başladı. Tarihî sinemanın koltukları ve taban döşemeleri başta olmak üzere yıpranan bölümleri özel eğitimli ustalar tarafından yenileniyor. Bina, Söke Belediyesi Kültür Merkezi’ne dönüştürülecek. Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan, Cumhuriyet Halk Partisi Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, Aydın Büyükşehir Belediyesi Batı Koordinatörü Fatih Akkentli, Meclis Birinci Başkanvekili Mehmet Arif Ceylan, Kültür Komisyonu Başkanı Yasemin Gürsoy, belediye meclis üyeleri Hatice Kurban, Mestan Yeşil, Saime Cantürk, Lima Başkanı ve Kültür Komisyonu üyesi Fuat Evren Gül, başkan yardımcıları ve birim müdürleri, tadilat çalışmalarını inceledi. Başkan Arıkan, “Sinemamızı yeni yıldan itibaren kültürel faaliyetler düzenleyebileceğimiz bir merkez hâline getirerek halkımızın hizmetine sunacağız,” dedi.