Elif Köse: “Yoksulluğu ortadan kaldırmayı hedefledik”

• 25 Eylül 2023
Başkan Elif Köse, Safranbolu Belediyesi’nin yoksulluğu azaltmaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Yoksulluğu ortadan kaldırmak, insan onurunu korumak, herkesin insanca yaşamasını ve ihtiyaçlarını karşılamasını sağlamak amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnsanların giyinme hakkından mahrum kalmaması için ihtiyaç sahibi vatandaşlara kıyafet desteği veriyoruz. Konforlu bir hayatı ve aile huzurunu göz önünde bulundurarak ihtiyaç sahibi ailelere ev eşyası desteğinde bulunuyoruz. Belediyemizin imkânları dahilinde ihtiyaç sahibi ailelere “Sosyal Destek Kartı” hizmeti sunuyoruz, her ay düzenli ödenen ücretle hanelerin aylık zorunlu ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlıyoruz. Yemek yapamayacak durumdaki vatandaşların beslenme ihtiyacını karşılamak amacıyla sıcak yemek desteği veriyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerin okula giden çocuklarına beslenme çantası desteğinde bulunmayı planladık, çocuklara her hafta beş gün boyunca beslenme çantası desteği veriyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerin 0-13 yaş arasındaki çocuklarına süt desteği sağlıyoruz, çocukların gelişimine katkıda bulunuyoruz. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye malzemesi desteğinde bulunuyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerin ve çocuklarının sağlıklı beslenmesi için et ve temel gıda ürünleri desteği veriyoruz. Ekonomik nedenlerle yakacak alamayan hanelere kış aylarında yakacak desteği sağlıyoruz.

Önümüzdeki dönemde de yoksulluğun azaltılması ve insanların ihtiyaçlarını aracısız karşılaması amacıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz. İlçemizde istihdam olanakları yaratmak için hediyelik eşya ve el sanatları alanında işverenlerle iş arayanları bir araya getiriyoruz. “Halk Ekmek” hizmeti sunmak için çalışma yapmayı planlıyoruz.