YÜKLENİYOR
Başkan Ercüment Çervatoğlu, Fındıklı Belediyesi’nin yoksulluğu azaltmaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:
Toplumcu yerel yönetim anlayışıyla üretimi teşvik ediyoruz. Üretenlerin yönetim sürecine katılmasını, ortak aklı ve demokrasiyi ön planda tutmayı, vatandaşların yönetimde aktif rol almasını hedefliyoruz. Amacımız, Fındıklı halkının yönetimde söz sahibi olması, yetki ve karar süreçlerinde yer alması. Siyasal iktidarın rant ekonomisi ve partizanca yaklaşımla hareket etmesi, emekçi halkın sorunlarından uzaklaşması, sermayeye önem vermesi hem yoksulluğu hem de işsizliği artırdı. Bu nedenle halkın belediyelerden beklentisi arttı. İşsizliğin ve yoksulluğun çözüm merkezinin yerel yönetimler olmadığını biliyoruz. Ancak 2019 yerel seçimlerinden bu yana vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz.
2019 yerel seçimlerinden sonra ilçemizin ihtiyaçlarını ve hizmet alanlarını inceledik. İlçe genelinde hangi bölgelerde yoksulluk yaşandığına dair ön araştırma yaptık. Bu bölgelerdeki hizmet analizini tamamladık. İlçemizde çay tarımından elde edilen gelir yoksulluğun bir nebze de olsa önüne geçiyor. Ancak göç nedeniyle vatandaşların bir kısmı yoksullukla karşı karşıya kalıyor. Sivil toplum kuruluşlarıyla, meslek odalarıyla, iş dünyasıyla işbirliği yaptık, sosyal yardım çalışmalarına ağırlık verdik. Bu çalışmaların yoksullukla mücadelede yeterli olmayacağını biliyoruz. Bu nedenle üretim ve hizmet sektörünü geliştirmeyi, istihdam imkânları yaratmayı hedefliyoruz.
Muammer Çiçekoğlu Vakfı adına yürüttüğümüz çalışmalarda şeffaf yönetim anlayışını benimsiyoruz. Her yıl toplam 584 üniversite öğrencisine burs sağlıyoruz. Kadınların toplumsal yaşamda daha aktif olması için iki önemli girişime destek verdik. Kadın emeğinin değerlendirilmesi amacıyla MECİ Emek Evi Kooperatifi’nin kurulmasını teşvik ettik. Ayrıca MECİ Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin örgütlenmesine destek olduk. Fındıklı Ziraat Odası ve kooperatifler işbirliğiyle “Aydın Boysan Bostanlığı” ve “MECİ Tarım Parkı” kurduk, sebze ve geleneksel meyve ağaçları ürettik, ürünleri vatandaşlara ücretsiz dağıttık, üretimi teşvik ettik ve istihdam imkânı yarattık. Halkın Bakkalı’nı hizmete sunduk, vatandaşların ürettiği ürünlerin satışına destek olmaya başladık.
Genç işsizliğine çözüm bulmak için kamucu anlayışıyla hizmetlerimizin tamamını belediyemizin imkânlarıyla tamamlamaya, ihaleyle iş yapmamaya çalıştık. 2019 yılında 58 personelle devraldığımız belediyemizde 28 arkadaşımızın emekli olmasını teşvik ettik. Bugün toplam 114 çalışanımız var. İhtiyaç duyduğumuz mühendis, mimar, eğitimci kadrosunu sözleşmeli olarak işe aldık. Belediyemize ait Viçebel A.Ş. aracılığıyla toplam 84 kişiyi belediyemizde istihdam ettik. Üretim tesislerini, sosyal tesisleri, müzeyi ve sinema salonunu imece anlayışıyla inşa ettik. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz her projeyi dayanışma ruhuyla, vatandaşların katkısıyla hayata geçirdik.
Yoksulluk, sistem ve rejim sorunudur. Emekçi halkın yönetime doğrudan katılımıyla sistemi şekillendirirsek yoksulluk sorununu çözebiliriz. Ülkemizi kuran devrimci liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ve yol arkadaşlarının değerlerini sürdürülebilir kılmaya çalışıyoruz.