"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Erhan Kılıç: “Her alanda dayanışmaya önem verdik”

  • 25 Eylül 2023
Başkan Erhan Kılıç, Buca Belediyesi’nin yoksulluğu azaltmaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Buca’da yaşam kalitesini yükseltmek için çıktığımız hizmet yolculuğunda bir yandan saha çalışmalarını sürdürdük, diğer yandan sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergiledik.  İlçemizde “Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Projesi” başlattık. Mevsimine göre ürettiğimiz tarım ürünlerini dar gelirli vatandaşların sofralarına ulaştırdık. Bölgemizdeki üreticilere gübre ve fide desteği verdik, onları üretime teşvik ettik. Vatandaşlara erzak ve temizlik malzemesi desteğinde bulunduk, esnafa destek paketi dağıttık. Pandemi sürecinde yerel sanatçılar için çevrimiçi platformlarda etkinlikler düzenledik, onlara katkıda bulunduk.

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla ihtiyaç sahibi ailelerin 4-6 yaş arasındaki çocukları için Buca Belediyesi Pırlanta Merkezleri’ni hizmete sunduk, bu merkezleri yarı zamanlı eğitim merkezlerine dönüştürdük. Tam zamanlı kreşlerin sayısını üçe çıkardık. Pandemi döneminde hayata geçirdiğimiz, okul öncesinden üniversiteye, hatta KPSS’ye kadar eğitimin her kademesinde ücretsiz eğitim imkânı sağlayan “Dijital Dershane” sayesinde on binlerce öğrencinin eğitimine katkıda bulunduk. Buca Bilim Sanat Merkezi’nde geleceğin sanatçılarını, bilim insanlarını yetiştirmeye başladık. Her yıl Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi’nde üniversite ve liseye giriş sınavlarına hazırlanan binlerce öğrenciye destek olduk. Cemal Yetginer Etüt Meslek ve Sanat Atölyesi’nde sosyal ve kültürel kurslar açtık, meslek edindirmeye yönelik eğitimler verdik, bölgeyi kalkındırdık.  Güzel Sanatlar ve Mesleki Eğitim Merkezi’nde de güzel sanatlar ve mesleki eğitime yönelik kurslar düzenledik. Ayrıca köyler bölgesindeki yaklaşık 180 dönümlük alandaki 7.500 zeytin ağacından elde edilen gelirle Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’yla yaptığımız protokol kapsamında ihtiyaç sahibi öğrencilere burs imkânı sağladık.  Kış mevsiminde budanan ağaçlarla fırtına nedeniyle devrilen ağaçlardan elde ettiğimiz yüzlerce ton odunu ihtiyaç sahibi ailelere yakacak olarak dağıttık, dağıtmaya da devam edeceğiz.  

Dayanışmayı önemsiyoruz, hayata “merhaba” diyen Bucalı bebekler için hazırladığımız yeni doğan setlerini ailelere armağan ediyoruz. Vatani görevini yapmak için evlerinden ayrılan gençlerin ailelerini de yalnız bırakmıyoruz. İhtiyaç sahibi hemşerilerimize düzenli aralıklarla gıda yardımı yapıyoruz, yeni ek hizmet binamızdaki Halk Market’ten alışveriş imkânı sunuyoruz.
 
Yakın zamanda Çevik Bir Meydanı’nda belediye lokantalarının ilkini hizmete açacağız. Belediye lokantasından öncelikle öğrencilerin ve ihtiyaç sahibi vatandaşların yararlanmasını hedefliyoruz. Lokantada sağlıklı ve kaliteli yemekleri çok uygun fiyatla satışa sunacağız. Kış mevsiminde üniversite öğrencilerine sıcak çorba ikram ediyorduk. Günde 5.000 öğrencinin yararlandığı uygulamayı yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. İlköğretim çağındaki 1.000 öğrencinin beslenme ihtiyacını karşılamak için çalışma yapmayı planlıyoruz.


Önerilen Haberler