"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Fethi Yaşar: “Toplumsal dayanışma merkezi kurduk”

  • 25 Eylül 2023
Başkan Fethi Yaşar, Yenimahalle Belediyesi’nin yoksulluğu azaltmaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

On dört yıldır Yenimahalle’de hem “YeniKart” hem de “Halk Kart” ile sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini uyguluyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olduk. Vatandaşlara nitelikli hizmet sunmak, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla “Derman Market” projesini hayata geçirdik, Derman Market’i 15 Kasım 2020’de açtık. Pandemi sürecinde ekonomik açıdan zorluk yaşayan vatandaşlar için hizmete açılan Derman Market sayesinde esnafı ve üreticileri ihtiyaç sahibi ailelerle buluşturduk. Derman Market, ihtiyaç sahibi ailelere destek oluyor. Marketteki dolaplardan ürünlere kadar her şeyi ilçemizin esnafı bağışlıyor.

İlçemizin esnafından oluşan bir dernek kurduk. Derneğin başında bir bürokrat var. Dernek, Derman Market’i yönetiyor. Ürünlerin hepsi barkodlu, stok durumu, markete gelen ürünlerle verilen ürünlerin tümü kayıtlı. Bize gönderilen ürünlerin girişini yapıyoruz, ürünlerin kime teslim edildiğini de makbuzla kayıt altına alıyoruz.

Vatandaşlar ekonomik açıdan zor bir dönemden geçiyor. Bu zor günlerde vatandaşlara her konuda destek olmaya çalışıyoruz. Sosyal yardım sürecinde vatandaşları rencide etmiyoruz, utandırmıyoruz. Sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getiriyoruz. Derman Market aracılığıyla ilçemizde ikamet eden ihtiyaç sahibi vatandaşların sorunlarını çözmeyi amaçladık. Sosyal dayanışmanın sembolü hâline gelen projemiz, Yerel Yönetim Proje Ödülü’ne layık görüldü. Derman Toplumsal Dayanışma Merkezi, uzak mahallelerde oturan vatandaşlara servis hizmeti de sunuyor. Sosyal yardım projelerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz.


Önerilen Haberler