Gazipaşa’nın çekirdeksiz narı tescillendi

• 25 Eylül 2023
Gazipaşa Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar sonucunda Gazipaşa’nın çekirdeksiz narı tescillendi.

Gazipaşa’da üretilen, ünü ülke sınırlarını aşan çekirdeksiz nar, Gazipaşa Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar sonucunda Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan “Coğrafi Tescil İşaret Belgesi” aldı. Çekirdeksiz nar, Antalya'nın 16. coğrafi işaretli ürünü oldu. Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Her yıl düzenlediğimiz Çekirdeksiz Nar Festivali’yle lezzetiyle, yeme kolaylığıyla bilinen çekirdeksiz narı tanıttık. Yaptığımız patent başvurusu sonucunda çekirdeksiz nar tescillendi. Antalya’nın 16. coğrafi işaretli ürünü olan çekirdeksiz narın tescili, üreticilere, esnafa, tüketicilere ve Gazipaşa’ya hayırlı olsun,” dedi.