"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Gökhan Yüksel: “Nakdi ve ayni yardımlara ağırlık verdik”

  • 25 Eylül 2023
Başkan Gökhan Yüksel, Kartal Belediyesi’nin yoksulluğu azaltmaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Ekonomik kriz, toplumun her kesimini etkiliyor. Ekonomik sıkıntıların ve gelir adaletsizliğinin derinleşmesi nedeniyle yoksulluğu azaltmaya yönelik çalışmalarımıza ağırlık verdik. 2019 yılı itibarıyla vatandaşların öncelikli ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalara başladık. Kartal’da ikamet eden dar gelirli vatandaşlara nakdi yardımda bulunduk. Asker ailelerine ve ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine de nakdi destek veriyoruz.

“Kartal’a Engel Yok” sloganıyla engelli vatandaşlara desteğimizi sürdürüyoruz. Engelli vatandaşları toplumsal yaşama dahil etmek, onların hayatını kolaylaştırmak amacıyla ilçemizde yaşayan ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara akülü araç ve manuel tekerlekli sandalye desteğinde bulunuyoruz, özel ulaşım hizmeti veriyoruz. Yaşlı ve engelli vatandaşlara evde kişisel bakım ve kuaför hizmeti veriyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşların hasta bezi, medikal malzeme (hasta yatağı, havalı yastık, işitme cihazı vb.) ihtiyacını karşılıyoruz.

Eğitime yönelik projelerimiz hep öncelikli oldu. Kartal’da 15 kreşle çocukların eğitimine katkıda bulunuyoruz. İhtiyaç sahibi öğrencilere Mustafa Necati Destek Eğitim Kurs Merkezi’nde LGS, AYT ve TYT eğitimleri veriyoruz. Mustafa Necati Kız Yurdu’nu tamamlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Okullarla işbirliği yapıyoruz, ihtiyaç sahibi ilkokul öğrencilerine kırtasiye malzemesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine okul kıyafeti desteğinde bulunuyoruz. Kartal’da yardımseverlik ve dayanışma ruhunu yansıtan Kartal Belediyesi Gönül Çarşısı aracılığıyla hayırsever vatandaşların bağışladığı kullanılabilir durumdaki giysileri, ev eşyalarını ve tekstil ürünlerini ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıyoruz.

Aşevi ve “Gıda Bankası” aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek oluyoruz. İhtiyaç sahibi yaşlı, engelli ve evinde yemek yapabilecek durumda olmayan vatandaşlara sıcak yemek ulaştırıyoruz. “Gıda Bankası” sayesinde ihtiyaç sahibi vatandaşların erzak ihtiyacını karşılıyoruz. Kartal’da doğan bebekler için “Hoş Geldin Bebek” projesini başlattık. 0-3 ay arasındaki bebeklerin temel ihtiyaçlarını karşılayacak bebek paketini ailelere hediye ediyoruz.


Önerilen Haberler