Haluk Bozdağan: “İşsizlik sorununa çözüm bulmaya çalıştık”

• 25 Eylül 2023
Başkan Haluk Bozdoğan, Tarsus Belediyesi’nin yoksulluğu azaltmaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

2019 yerel seçimlerinden bu yana ilçemizde yoksulluğu azaltmak için çalıştık. Vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmeyi, onlara yardımcı olmayı hedefledik. Her vatandaşın daha iyi bir yaşamı hak ettiğine inanıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılaması için sosyal programlar başlattık. Belediyemizin Sosyal Hizmetler Birimi, işsizliği azaltmak amacıyla istihdam projeleri geliştirdi. Bu projeler aracılığıyla hem iş fırsatları yaratmayı hem de işsiz vatandaşları iş sahibi yapmayı amaçlıyoruz. Kariyer Merkezi’ni hizmete sunduk, eğitimler ve mesleki kurslar düzenledik. Uygun fiyatlı konut projeleriyle yoksul vatandaşlara daha iyi konutlar sunmayı hedefledik. “Cumhuriyet Konutları” projesini hayata geçirdik. Konut sorununu çözerek ailelerin yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçladık. “2. Halk Ekmek Fırını” için çalışmalarımız devam ediyor. Uygun fiyatlı ekmek üreterek vatandaşlara destek olacağız. Ramazan aylarında ilk kurduğumuz fırında Türkiye’nin en uygun fiyatlı (1 TL) ekmeğini vatandaşlara ulaştırıyoruz. Günde 30.000 ekmek üretiyoruz. İkinci ekmek fırınını hizmete sunarak üretimi iki katına çıkaracağız. Çölyak hastalarına glutensiz ekmek desteğinde bulunuyoruz.

Yeni evlenecek genç çiftlere de destek oluyoruz. İlçemize iki düğün salonu kazandırdık. Düğün salonları için cüzi bir ücret belirledik. Hijyenik koşullarda ürettiğimiz uygun fiyatlı üç çeşit yemeği Halk Restoran’da vatandaşlara sunuyoruz. Öğrencilerin, emekçilerin ve dar gelirli vatandaşların günlük yemek masrafına destek olmak için sağlıklı, lezzetli ve uygun fiyatlı öğünler sunan Halk Restoran yoğun ilgi görüyor, kadın istihdamına da katkıda bulunuyor. Kırsal kalkınmayı sağlamak, üreticileri desteklemek ve vatandaşlara uygun fiyatlı ürünler sunmak amacıyla “Halk Market” projesini hayata geçirdik. Şu âna kadar 11 Halk Market’i vatandaşların hizmetine sunduk. Halk Market’te kaşar peyniri, tereyağı, kefir, süt, yoğurt, ekmek çeşitleri, Tarsus Emekçi Kadınlar Kooperatifi üyelerinin ürettiği kahvaltılık ve baharat çeşitleri, sirke, zeytinyağı, üzüm ve harnup pekmezi gibi organik ürünler satışa sunuluyor. Vatandaşların bütçesine katkıda bulunmak amacıyla “Et Market”i hizmete açtık, üreticileri ve tüketicileri aracısız buluşturduk. Markette, et ürünleri hijyenik koşullarda ve uygun fiyatla satışa sunuluyor, Çukurova yöresindeki üreticilerden alınan kırmızı ve beyaz et de tüketiciye ulaştırılıyor. Vatandaşların sebze ve meyveye erişimini kolaylaştırmak için “Halk Manav” da hizmet vermeye devam ediyor.

Önümüzdeki dönemde daha fazla sayıda aileye sosyal yardım ulaştırmayı ve yoksulluğu azaltmayı planlıyoruz. İstihdam projelerini geliştirmeyi, daha fazla kişiye iş fırsatı sunmayı hedefliyoruz. Eğitim ve meslek edindirme programlarını çeşitlendirmeyi amaçlıyoruz. Uygun fiyatlı konutların sayısını artırmak, yoksul ailelere daha iyi konutlar sunmak istiyoruz. Sosyal yardım programlarının etki alanını genişleteceğiz. Sürdürülebilir bir gelecek için her alanda çalışmalarımızı sürdüreceğiz.