Hayri Türkyılmaz: “Dayanışmayı üretimle büyüttük”

• 25 Eylül 2023
Başkan Hayri Türkyılmaz, Mudanya Belediyesi’nin yoksulluğu azaltmaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

“Topraktan Halka, Tarladan Sofraya” projesi kapsamında belediyemize ait arazileri üretime açtık. Toplam 308 metrekarelik alanda ayçiçeği ve buğday ürettik, elde ettiğimiz yağı ve unu ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıttık. Belediyemize ait arazilerde, refüjlerde ve parklarda yetişen zeytinleri zeytinyağı hâline getirdik ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırdık. Balabancık Mahallesi’ndeki araziden elde edilen ayçiçek yağını da vatandaşlarla paylaşıyoruz. Emirler Yenicesi’nde 132.000, Balabancık’ta 85.000, Çekrice’de 48.000, Söğütpınar’da 43.000 metrekarelik alanda üretim yapıyoruz. Köylerde kadınlara destek oluyoruz, kooperatifleşmeye katkıda bulunuyoruz. Bademli Mahallesi’nde kurduğumuz Hanımeli İmece Evi’nde kadınların ürettiği ürünleri satışa sunuyoruz. Mudanya’da hiç kimse, kimsesiz kalmayacak, hiçbir çocuk yatağına aç girmeyecek. İhtiyaç sahibi ailelere ve üreticilere destek olmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde ekilebilir tarımsal alanları artıracağız, temel gıda ürünlerini vatandaşlara ücretsiz sunacağız. Köylerde yaşayan kadınların kooperatifleşmesine destek vereceğiz, her köyü üretim atölyesine dönüştüreceğiz.