"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Hülya Erdem: “Yoksulluğun izlerini silmeyi amaçladık”

  • 25 Eylül 2023
Başkan Hülya Erdem, Ceyhan Belediyesi’nin yoksulluğu azaltmaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Genel ekonomi politikaları nedeniyle Ceyhan’da derin yoksulluk yaşanıyor. Ancak hiçbir koşulda karamsarlığa ve umutsuzluğa yer vermiyoruz. Yoksulluğu ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra dayanışmayı büyüten sosyal destek çalışmalarını yaygınlaştırıyoruz, vatandaşları yalnız bırakmıyoruz, her alanda onlara destek oluyoruz (gıda, ev eşyası, kıyafet, hasta bezi ve yatağı, bebek maması, tekerlekli sandalye, çölyak hastalarına özel gıda kolisi vb.). Ceyhan’da 30.000 vatandaşı kapsayacak şekilde hizmet ağımızı genişletiyoruz. “Kadın Eli” ekibiyle birlikte dar gelirli, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için çalışmalar yapıyoruz. Çocukları da unutmuyoruz. İhtiyaç sahibi çocuklara süt desteğinde bulunuyoruz.

Kadınlara yönelik oluşturduğumuz zeytin ve zeytinyağı pazarında ticareti çeşitlendiriyoruz, kadınların aile bütçelerine katkıda bulunmasını sağlıyoruz. Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde kadınlar için oluşturduğumuz satış noktalarında el emeği, göz nuru ürünlerin pazarlanmasını ve satılmasını sağlıyoruz. Eğitime önem veriyoruz. Ceyhan Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (CEGEM), dar gelirli ailelere ve gençlere umut ışığı oluyor. Üniversiteye hazırlanan gençler için ücretsiz kurslar açıyoruz. Uygun fiyatlı kreş hizmetiyle çocukların eğitimine katkıda bulunuyoruz. Altı derslikli kreşte her yıl en az 120 çocuğun eğitim almasını sağlıyoruz. Ücretsiz yaz kurslarıyla gençlerin becerilerini ve yeteneklerini geliştiriyoruz.

Sosyal yardım çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda 10.500 haneye destek olduk. Yardımların toplam maliyeti 2.220.000 TL’yi buluyor. Yakacak yardımında bulunduğumuz 1.250 haneye 90.000.00 TL’lik destek de sağladık. Gıda yardımı kapsamında 33.000 haneye 11.000.000 TL değerinde ürün ulaştırdık. Nakdi yardım olarak 45 haneye 42.500,00 TL ulaştırdık. Kırtasiye malzemesi, kıyafet ve beslenme yardımında bulunduğumuz 700 öğrenciye toplam 55.000,00 TL’lik destek verdik.

Türkiye, ekonomik ve toplumsal sorunlarla mücadele ediyor. Bu nedenle her koşulda vatandaşların yanında olmaya gayret ediyoruz. Sosyal sorumluluk projelerini ön planda tutuyoruz. Yoksulluktan kaynaklanan sorunlara çözüm bulmak amacıyla yeni projeler geliştiriyoruz. İş dünyasıyla, üreticilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler yapıyoruz.

Derin yoksulluğun izlerini silmek için CHP’nin vizyonu ve misyonuyla, Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda ilerlemeye özen gösteriyoruz. Önümüzdeki dönemde de sosyal destek hizmetlerini artıracağız. Ülkemizde ve ilçemizde yoksulluğun sona ermesini ümit ediyoruz. İhtiyaç sahibi her vatandaşa kapımızı sonuna kadar açık.


Önerilen Haberler